Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Για τον θανάσιμο τραυματισμό του 7χρονου κοριτσιού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΚΚΕ (μ-λ)
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει το θανάσιμο τραυματισμό 7χρονου κοριτσιού από ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙΑΣ στο Μενίδι. Ήταν βέβαιο ότι -αργά ή γρήγορα- η προκλητική και ασύδοτη συμπεριφορά των νεότευκτων «πραιτοριανών» της ομάδας ΔΙΑΣ απέναντι στο λαό θα είχε τραγικές συνέπειες. Και δυστυχώς το περιστατικό αυτό δεν θα είναι το τελευταίο. Αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της ποδοπάτησης των δικαιωμάτων του λαού, ακόμα και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, που έχουν αναλάβει οι συνεχώς ενισχυόμενοι μηχανισμοί κρατικής καταστολής.
Η προκλητική αρχικά φυγάδευση και στη συνέχεια η απελευθέρωση του δολοφόνου αστυνομικού μετά την απολογία του, σε συνδυασμό με την άγρια καταστολή των διαμαρτυρόμενων τσιγγάνων αποκαλύπτει -πέρα απ’ όλα τ’ άλλα- και το ρατσιστικό χαρακτήρα του κράτους απέναντι στους «παρίες» του συστήματος. Παράλληλα, στέλνει στο λαό το μήνυμα ότι με την παραμικρή διαμαρτυρία, ακόμη και την πιο δίκαιη, θα βρίσκεται αντιμέτωπος με τις δυνάμεις καταστολής. 
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό να καταδικάσει το νέο αυτό κρούσμα κρατικής τρομοκρατίας. Να καταδικάσει την ολοένα και αυξανόμενη αστυνομοκρατία και καταστολή.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τις δυνάμεις της Αριστεράς να συμβάλουν στη δημιουργία όρων μαζικής καταγγελίας του θανάτου του κοριτσιού, της κρατικής καταστολής και του ρατσισμού. 
ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!
ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ!
Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ
Τετάρτη 05 Ιανουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου