Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Η παιδεία των υπεύθυνων παιδείας

Τα σχολεία των Αγίων Αναργύρων ένας απέραντος σκουπιδότοπος
ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ εγκατάλειψης και μάλιστα αναίσχυντα στη δημόσια θέα είναι τα σχολεία του δήμου μας. Οι παραπάνω φωτογραφίες δείχνουν την κατάσταση του 5ου και 10ου Δημοτικού σχολείου στην Ανάκασα και το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα. Ο δήμος των Αγίων Αναργύρων, κρυμμένος πίσω από την εγκύκλιο του υπ. Εσωτερικών, απασχολεί τις καθαρίστριες μέχρι τις 25 Αυγούστου οπουδήποτε αλλού εκτός από τα σχολεία.
Έτσι ένας δημόσιος χώρος, όπου κάθε απόγευμα βλέπεις δεκάδες παιδιά να έχουν το σχολείο ως τόπο συνάντησης, έκφρασης, φιλοξενίας και άθλησης, λόγω του γνωστού τσιμεντοσχεδιασμού της περιοχής και έλλειψης χώρων, έχει εγκαταλειφθεί στα μικρόβια, τη βρωμιά, το αποκρουστικό θέαμα για όλο το καλοκαίρι. Απίστευτο και όμως αληθινό, για ολόκληρο το καλοκαίρι αφήνουν τη βρωμιά να μας πνίξει. Δε μπόρεσαν ούτε μια μέρα να στείλουν μία καθαρίστρια, έτσι να μαζέψει τα πολλά-πολλά που λέμε. Το ίδιο και στο πεζοδρόμιο της λαϊκής έξω από το σχολείο, βρώμα και απλυσιά. Μόνο το νερό της βροχής θα μας σώσει από τη δυσωδία και τα ποντίκια.
Τόση παιδεία έχουν οι υπεύθυνοι καθαριότητας και ο πολιτικός τους προϊστάμενος, που δεν καταλαβαίνουν ότι τα παιδιά θα συνδυάσουν μέσα στο μυαλό τους την εικόνα του σχολείου με ένα δευτερογενή σημασίας χώρο που του αξίζει η εγκατάλειψη, η απαξίωση και η βρωμιά. Περάστε ένα οποιοδήποτε απόγευμα να δείτε τα παιδιά γυμνασίου, λυκείου να παίζουν μπάσκετ μέσα στα σκουπίδια σα να είμαστε τριτοκοσμική χώρα. Αυτά όμως τα παιδιά θα είναι αύριο οι ψηφοφόροι σας και δε ξεχνούν.
Επιστολή  της αναγνώστριας μας Δ. Π., συνοδευόμενη από φωτογραφίες

6 σχόλια:

  1. Πραγματικά είμαι κάτοικος της περιοχής, το θέαμα είναι ντροπιαστικό για σχολικό χώρο. Και τόσα παιδιά κάθε απόγευμα μέσα κει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όμως και στα δικά μου(μας) παιδακια πρέπει να θυμόμαστε να τα μαθαίνουμε να μην πετανε όπου βρουν τα μπουκαλια τους....(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ )η παιδεια δεν είναι μονο υποθεση των άλλων ( σχολειου- κοινωνιας κ.τ.λ.)αλλα κυριως δουλεια των γονεων ......το σχολειο (κακως βεβαια ,αλλα ετσι ειναι )παρέχει μετριες και κακου επιπεδου λογικογραμματικές γνωσεις .....ΜΟΝΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα παιδια εχουν πεταξει τα σκουπιδια στα καλαθια, μονο που τα καλαθια ειναι τιγκα. Απο κει και περα μηπως θελει κανεις να κουβαλανε καλαθακι απο το σπιτι; Ή τωρα που ξερετε που ειναι τα σκουπιδια οι προλαλησαντες δεν πατε να τα μαζεψετε ή φτανετε μονο μεχρι την κριτικη για "καποια κακομαθημενα παιδια" και το "κακο σχολείο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. <<<< Ή τωρα που ξερετε που ειναι τα σκουπιδια οι προλαλησαντες δεν πατε να τα μαζεψετε ή φτανετε μονο μεχρι την κριτικη >>>>.

    Toν εαυτο σου γιατι τον βγαζεις απεξω ? Ελα κι εσυ να τα μαζεψουμε παρεα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγω αγαπητε φιλε ειπα οτι ειναι δουλεια των υπευθυνων, δεν ειπα οτι ειναι δουλεια των παιδιων ή του σχολειου. Οι γενικοτητες δε βοηθουν. Εδω εχουμε ενα χωρο, των σχολειων, που βρομοκοπαει και καποιοι φιλοσοφουν.
    Οι πυροσβεστες σβηνουν φωτιες, οι αστυνομικοι συλλαμβανουν κλεφτες και οι υπευθυνοι καθαριοτητας καθαριζουν ή δινουν εντολες ωστε οι χωροι να ειναι καθαροι. Τα σχολεια ανηκουν στους δημους. Δε θα επανελθω γιατι προσπαθω να εξηγησω οτι σημερα ειναι καλοκαιρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή