Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Αντιφασιστική - αντιρατσιστική συγκέντρωση και πορεία στους Αγ. Αναργύρους

Απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις ρατσιστικής βίας που έγιναν στην περιοχή μας. με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων και πορεία που κατέληξε στο σπίτι του χτυπημένου Ναβίτ Ναβάζ, έδωσαν την Παρασκευή, 14 Σεπτέμβρη 2012 οι οργανώσεις «Κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», «Ένωση Μεταναστών Εργατών», η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η ενότητα» και η δημοτική κίνηση Αγίων Αναργύρων «Αλληλεγγύη».
Στη συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, Τζαβέτ Ασλάμ, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, εκ μέρους της οργάνωσης «Κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», ο Γιάννης Γκολφινόπουλος εκ μέρους της δημοτικής κίνησης «Αλληλεγγύη» και εκ μέρους του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ελαιοτριβάρης.
Δείτε φωτογραφίες από την αντιφασιστική – αντιρατσιστική εκδήλωση και τις ανακοινώσεις της δημοτικής κίνησης «Αλληλεγγύη» και του ΚΚΕ (μ-λ)















«Χρυσή Αυγή»: Το άλλοθι του συστήματος
Εργαζόμενοι, Δημοκράτες, Πατριώτες 
  • Σε μια περίοδο που μεγάλα προβλήματα ταλανίζουν τον ελληνικό λαό, υποχρεώνεται να αντιμετωπίσει και την εγκληματική δράση των ανθρωποειδών της «Χρυσής Αυγής». Δράση που, μαζί με τη ρητορική που τη συνοδεύει, σε ένα πράγμα καταρχάς στοχεύει: στην απόκρυψη των αληθινών αιτίων και των πραγματικών ενόχων για τα προβλήματα του λαού και της χώρας.
  • Ούτε λίγο ούτε πολύ θέλει να πιστέψουμε ότι αυτά που μας λείπουν δεν είναι τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που «σπρώξανε» σε ξένες τράπεζες και φορολογικούς παραδείσους οι πλουτοκράτες, αλλά οι δεκαρούλες που μαζεύουν τα παιδιά των φαναριών. Ότι αυτοί που λήστεψαν τις οικονομίες ενός κοσμούμε το χρηματιστήριο δεν είναι το ιμπεριαλιστικό-χρηματιστικό κεφάλαιο και οι ντόπιοι ατζέντηδές του, αλλά οι φιλιππινέζες που φροντίζουν γέρους και αρρώστους για τρεις κι εξήντα. Ότι για το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου δεν ευθύνονται οι άνισες «ανταλλαγές» που έχει επιβάλει η ιμπεριαλιστική επικυριαρχία, η αποβιομηχάνιση και η διάλυση του παραγωγικού οικονομικού ιστού της χώρας, αλλά ο μαυρούλης που πουλάει CD για πενταροδεκάρες.
  • Θέλει να μας «πείσει» ότι για το κλείσιμο των μαγαζιών και των μικροεπιχειρήσεων, δεν ευθύνεται η εισβολή των ιμπεριαλιστικών μονοπωλιακών μεγαθηρίων αλλά οι φουκαράδες που πουλάνε παιχνιδάκια της δεκάρας στο δρόμο. Ότι για την ανεργία και τα μεροκάματα πείνας δεν ευθύνεται το ντόπιο και ξένο κεφάλα to που θέλουν να έχουν διαθέσιμες στρατιές φθηνών ανέργων, ούτε οι «έλληνες» βιομήχανοι που μετέφεραν τις επιχειρήσεις τους σε άλλες χαίρε ς, αλλά οι απελπισμένοι που κάνουν δουλειές του ποδαριού για ένα κομμάτι ψωμί. Ότι για το ρήμαγμα της αγροτιάς δεν ευθύνονται οι όροι που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Κοινή Αγροτική Πολιτική, αλλά οι δουλοπάροικοι που λιώνουν στα χωράφια μας αντί πινακίου φακής διασώζοντας ό,τι έχει απομείνει σαν ντόπια παραγωγή.
  • Θέλει να καταπιούμε ότι για τη ρεμούλα των «ολυμπιακών έργων» που θα την πληρώνουμε για χρόνια δεν ευθύνονται όσοι ντόπιοι και ξένοι πλούτισαν απ' αυτά, αλλά οι«ξένοι» εργάτες που πολλοί από αυτούς άφησαν την τελευταία τους πνοή σε αυτά τα «έργα». Και θέλει η Χρυσή Αυγή να αποδεχτούμε ότι το «χρέος» και τα ελλείμματα δεν τα δημιούργησαν (κυρίως τεχνητά) το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο, οι ντόπιοι μιζαδόροι και οι οφσόρ εταιρίες τους, αλλά οι... Πακιστανοί που ζητιανεύουν στην Ομόνοια.
  • Άξιος ο μισθός της! Και θα είμαστε κι εμείς άξιοι της μοίρας μας, αν δεν δούμε και δεν αντιμετωπίσουμε αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Και αυτό που συμβαίνει είναι ότι η δράση της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στην υπηρεσία του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου προωθώντας συγκεκριμένους στόχους:
    • Να συγκαλύψει τους πραγματικούς ενόχους για τα προβλήματα του λαού και της χώρας.
    • Να εκμεταλλευτεί τις δυσκολίες και την απελπισία ενός κόσμου, για να στρέψει την οργή του σε έναν εύκολο, βολικό και αβανταδόρικο στόχο.
    • Να δημιουργήσει ερείσματα, να ισχυροποιηθεί καινά συγκροτηθεί, έτσι ώστε να είναι έτοιμη να δράσει σαν παρακρατικός, φασιστικός μηχανισμός ενάντια σε αυτούς που αποτελούν τον πραγματικό εχθρό της ίδιας και των αφεντικών της: ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα και συνολικά τον εργαζόμενο λαό που αναπόφευκτα θα «αναγνωρίζει» όλο και πιο καθαρά και θα στρατεύεται όλο και πιο αποφασιστικά στον αγώνα ενάντια στους πραγματικούς του εχθρούς
  • ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ! ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!
  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
  • ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ!
  • ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ!




Την Τρίτη 28/8 στις 21:30 το βράδυ, ομάδα περίπου 20 ατόμων με λοστούς και αλυσίδες έκαναν επίθεση σε σπίτι, στην περιοχή της Τσούμπας, όπου διαμένουν άνθρωποι πακιστανικής και ελληνικής καταγωγής. Συγκεκριμένα μπήκαν στον προαύλιο χώρο του σπιτιού ψάχνοντας τους μετανάστες και στην συνέχεια αφού δεν τους βρήκαν, έσπασαν την πόρτας της αυλής. Παράλληλα οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία. Μετά από έγκαιρη παρέμβαση της αστυνομίας οι επιτιθέμενη ομάδα τράπηκε σε φυγή αραδιάζοντας εδώ κι εκεί ρόπαλα και λοστούς. Η αστυνομία προέβη σε προσαγωγή μεταναστών (!) που διαμένουν και εργάζονται στην περιοχή αλλά και μελών της φασιστικής ομάδας που επιτέθηκε. Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι...
Ένα δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε δύο ημέρες πριν στην οδό Ι. Μέρλα στην ίδια περιοχή.
Ομάδα τριών ατόμων επιχείρησε να κάψει ζωντανούς Πακιστανούς μετανάστες μέσα στο σπίτι τους, την ώρα που κοιμόντουσαν, χρησιμοποιώντας εμπρηστικό μηχανισμό τύπου μολότωφ. Το μπουκάλι με την βενζίνη είχε στην άκρη εκρηκτική ύλη και εξερράγη πάνω στο στρώμα όπου κοιμόταν ο Ναβίτ Ναβάζ, ο ένας εκ των δύο μεταναστών που διαμένουν στο οίκημα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη και στο χέρι. Οι δυο μετανάστες μένουν εκεί τα τελευταία 10 χρόνια χωρίς να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στη γειτονιά και στο πλευρό τους βρέθηκαν πολλοί γείτονες που ειδοποίησαν και την αστυνομία.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Αυτά τα περιστατικά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά ρατσιστικών επιθέσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα. Περιστατικά που αποτελούν την συνέχεια μιας σχεδιασμένης ρατσιστικής πολιτικής. Περιστατικά που μαζί με τις «σκούπες» και τους «Ξένιους Ζευς» προσπαθούν να στοχοποιήσουν τους μετανάστες σαν πηγή όλων των δινών και να μας αποπροσανατολίσουν από τους μοναδικούς υπεύθυνους της κρίσης, που είναι η Κυβέρνηση, η τρόικα, το ΔΝΤ, η Ε.Ε., οι Τραπεζίτες.
Καταδικάζουμε το γεγονός και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους ενάντια στην φτώχεια, την εξαθλίωση και όσους την προκαλούν. Θα αγωνιστούμε ενωμένοι με κάθε εργαζόμενο, μετανάστη ή έλληνα, ομοφυλόφιλο ή μη, γυναίκα, ενάντια σε κάθε μορφή ρατσιστικής βίας απ’ όπου και εάν προέρχεται.
Είναι αδιανόητο, Κυβερνήσεις και Εργοδοσία, Ευρωπαίοι και Τροϊκανοί, να επιτήθενται δίχως κανένα έλεος και ανθρωπιά σε δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων, στο δικαίωμα στην εργασία, τη ζωή, την παιδεία, την περίθαλψη, την υγεία, την ψυχαγωγία, κι εμείς να εθελοτυφλούμε στοχεύοντας μετανάστες εργαζόμενους, ανθρώπους της διπλανής πόρτας που επομίζονται την ίδια και χειρότερη καθημερινότητα με την δικιά μας.
Δεν πας κόντρα στο λιγδιασμένο σύστημα κλωτσόντας τον πάγκο ενός μικροπωλητή χωρίς χαρτιά ή ενός μετανάστη που δεν σου γεμίζει το μάτι. Πας κόντρα γκρεμίζοντας τα αυθαίρετα «Mall», κλωτσόντας καναλάρχες χωρίς άδειες, αφεντικά που στηρίζουν τη μαύρη εργασία, εισαγωγείς κι εξαγωγείς του παράνομου εμπορίου, τραπεζίτες και υπηρέτες τους
Ο Λεωνίδας τα έβαλε με τους Πέρσες άλλωστε, όχι με τους είλωτες της Σπάρτης...

2 σχόλια:

  1. Αν ζουσε ο Λεωνίδας θα είχε τσακίσει τα λαθρο ορκ.
    Δεν σας ειδα να τρέχετε για την Μυρτώ μαλάκες.
    Ουστ να μου χαθητε καθεστωτικές μύξες. Οτι είναι η ΧΑ για το σύστημα, το ίδιο είστε και εσείς σιχαμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη μυρτώ ελληνόψυχε καραγκιοζάκο (θέλει ο φασίστας να κρυφτεί αλλά το ορκ δεν τον αφήνει...) δεν της επιτέθηκαν φασιστοειδή, ούτε της επιτέθηκαν επείδή ήταν ελληνίδα. Της επιτέθηκε επειδή ήταν γυναίκα και επειδή ο ίδιος ήταν ένας αποκτηνωμένος ξεφτίλας. Αν θες να μιλήσουμε για "ευαισθησία" λοιπόν, ας μιλήσουμε για τα εγκλήματα ενάντια στο να είσαι γυναίκα, για τους άπειρους καθημερινούς βιασμούς και κακοποιήσεις.
      Κάνεις σαν να μην έχεις δει το τί δουλειά έχει γίνει (στο δρόμο, σε εκδηλώσεις, σε αφίσες, το ότι ακόμα άνθρωποι έχουν βρεθεί στις φυλακές για τέτοιου είδους αγώνες κτλ) για την βία ενάντια στις γυναίκες, ή για το πως γεννιούνται τα ανθρωποφάγα-κτηνώδη ένστικτα και το πως αυτά συμφέρουν την κυριαρχία, πως όλα αυτά είναι γνήσια τέκνα του πολιτισμού της εκμετάλλευσης και της εξουσίας. Ολα αυτά κρυφοχρυσαυγίτη μου, δεν θα τα βρεις στον δικό σου πολιτικό χώρο (που θυμάται τα εγκλήματα των ξένων και μόνο) αλλά εκεί και σε αυτούς που βρίζεις. Αντε τώρα να ξεχαρμανιάσεις εκ του ασφαλούς, σχολιάζοντας από τον καναπέ σου, σε κανένα άλλο μπλογκ.

      Διαγραφή