Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ οργανώνονται και κινητοποιούνται

Με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι ούτε συμβάσεις έχουν, ούτε τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα και καλούν σε κινητοποίηση την Παρασκευή, 19 Οκτώβρη και ώρα 13:00 στα γραφεία των ΜΚΟ Ευθύτυπου και Εργοερευνητικής (γήπεδο του Handball στο Καματερό)

Σωματειακή επιτροπή των κοινωφελών εργαζόμενων στο δήμο των Αγίων Αναργύρων
Συνάδελφοι συμβασιούχοι,
Εμείς οι εργαζόμενοι στα προγράμματα της λεγόμενης ‘κοινωφελούς εργασίας’, που κάτω από την πίεση της ανεργίας και των οξυμένων προβλημάτων που δημιουργεί η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, αναγκαστήκαμε να υποκύψουμε στον εκβιασμό του δουλεμπορίου της κοινοφελούς εργασίας, με τις χειρότερες εργασιακές σχέσεις που έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα και που δείχνουν και το μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Το καθεστώς εργασίας, μέσω ΜΚΟ, είναι η εργασιακή σχέση που προωθούν κυβέρνηση, τρόικα, ΕΕ για όλους τους εργαζόμενους. Τα προγράμματα αυτά έχουν ως εργοδότη την ΜΚΟ που επινοικιάζει τον εργαζόμενο σε φορείς του δημοσίου εξασφαλίζοντας 5-7% το κεφάλι. Με τον τρόπο αυτό, το κράτος, περιφέρειες, δήμοι εξασφαλίζουν τσάμπα εργατικό δυναμικό χωρίς κανένα δικαίωμα –κατά παρέκκλιση της συλλογικής σύμβασης εργασίας- για βασικές τους λειτουργίες που έπρεπε να καλύπτονται από μόνιμους εργάτες με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Ενώ δουλέυουμε σε αυτές τις άθλιες συνθήκες χωρίς άδειες, χωρίς επιδόματα χωρίς μέτρα προστασίας, χωρίς κανένα δικαίωμα, παραμένουμε από δύο έως τέσσερις μήνες απλήρωτοι! Με αστείες δικαιολογίες και εμπαιγμούς από την πλευρά των εργοδοτών (ΕΥΘΥΤΥΠΟΣ, ΕΡΓΟΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ κλπ).
Το μόνο που έχουμε να κανουμε κόντρα σε όλα αυτά είναι ο οργανωμένος αγώνας.
Απαιτούμε: 

  • Τέρμα στις αστείες δικαιολογίες και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους των ΜΚΟ. 
  • Να πάρουμε όλοι τις συμβάσεις εργασίας στα χέρια μας που με ευθύνη της ΜΚΟ δεν έχουμε ακόμα.
  • Μέτρα προστασίας για όλους κατά την άσκηση των καθηκόντων μας.
  • Απαιτούμε μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους και ασφαλιστική κάλυψη των συναδέλφων χωρίς όρους και προυποθέσεις.
  • Συντονίζουμε τον αγώνα μας με όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους, ανέργους και όλη την εργατική τάξη.
  • Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία την Πέμπτη 18/10
  • Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με μαζική κινητοποίηση την Παρασκευή 19/10 13:00 στα γραφεία του Ευθύτυπου και της Εργοερευνητικης στο γήπεδο του Handball Καματερού, Γούναρη και Θεοτόκη
ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ! ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!
Σωματειακή επιτροπή των κοινωφελών εργαζόμενων στο δήμο των Αγιών Αναργύρων
Πηγή: Indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου