Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Για τη λειτουργία των δομών υγείας

ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10/10/2012 ΥΥΚΑ Αριστοτέλους 17 και ώρα 11:00
(Μαζί με το μπλοκ της Ψυχική Υγείας εκεί στεγάζεται ακόμη η Δν/ση Πρόνοιας του υπ Εργασίας) 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή μαζί με τους εργαζόμενους στην Ψυχική Υγεία καλεί όλα τα Α΄ βάθμια Σωματεία και τους εργαζομένους να συμμετέχουν δυναμικά, στην παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας 10 Οκτωβρίου, στηρίζοντας τη συνέχιση λειτουργίας των δομών μας.

Συνάδελφοι, είναι βασική ευθύνη όλων μας να υπερασπιστούμε την επαγγελματική ύπαρξη μας. Το κράτος που βρίσκεται κάτω από την υποταγή της ΤΡΟΙΚΑΣ δυσκολεύεται να υπερασπιστεί την αναγκαιότητα των ΝΠΙΔ, της πρόνοιας και της ψυχικής υγείας στη χώρα μας . Επίσης οδηγούν με σταθερό ρυθμό τους φορείς στην Ιδιωτικοποίηση και νίπτουν τα χέρια τους από κάθε ευθύνη προς τα ΑμεΑ και τις ανάγκες τους.
Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε για τη χρηματοδότηση το 2012 είναι πως η διαδικασία προχωρά κανονικά και έως το τέλος του Οκτωβρίου θα είναι στην Περιφέρεια. Προσοχή όμως για τη ρευστότητα της χρηματοδότησης δεν είναι ξεκάθαρη η εικόνα. Επίσης ανησυχητικό είναι πως ο προϋπολογισμός για το 2013 κατατίθεται για ψήφιση χωρίς να έχουν ζητηθεί στοιχεία για την πρόνοια και αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.
Είναι στο χέρι μας να δηλώσουμε την παρουσία μας ή την απουσία μας σε αύτη τη ρουλέτα που παίζουν όλοι οι αρμόδιοι αυτής της Χώρας.
Καλούμε όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά να είναι σε επαγρύπνηση και να συμμετέχει τόσο στην απεργία στις 10 Οκτωβρίου όσο και στην απεργία που θα προκηρυχθεί την ημέρα ψήφισης των μέτρων της Τρόικας για την κατάργηση της ΖΩΗΣ μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Διεκδικούμε:
• Ενιαίο Θεσμικό Πλαίσιο για όλα τα Ν.Π.Ι.Δ. στην Ειδική Αγωγή
• Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των φορέων
• Καμία οικονομική επιβάρυνση στις οικογένειες των εξυπηρετούμενων
• Εργασιακή ασφάλεια. Καμία απώλεια θέσης εργασίας.
• Επαναλειτουργία του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ –ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ
ΠΡΟΝΟΙΑ –ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ
Από:ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου