Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Συνειρμοί...

Παραμονή πρωτοχρονιάς, μιας νέας δύσκολης χρονιάς για το δοκιμαζόμενο λαό μας. Στο μυαλό έρχεται η σκηνή στο κέντρο διασκέδασης, παραμονή της πρωτοχρονιάς του 1946, όπως μας την παρουσίασε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος στην ταινία του "Ο Θίασος" με τη μουσική επιμέλεια του Λουκιανού Κηλαηδόνη. 
Μετά το «εγώ θα σ’ αγαπώ και μη σε νοιάζει» αρχίζει η «μάχη» με τα τραγούδια....
-Των άγγλων τα κανόνια / κι η νέα διαταγή/ εκάναν τους αντάρτες/ να τρέχουν σαν λαγοί/ την κόκκινη αρκούδα/ να παρει τα βουνά/ ω, γενναίε βασιλιά. 
-Δεν μας τρομάζουν/ των άγγλων τα κανόνια/ ούτε του Σκόμπι/ η νέα διαταγή./ Το χουμε γράψει/ στο Σύνταγμα με αίμα/ ελευθερία και όχι κατοχή. 
-Έτσι θέλουμε/ και θα τον φέρουμε/ τον βασιλιά, τον βασιλιά/ που θα μας φέρει λευτεριά
- Γιούπι για-για-, γιούπι-γιούπι για/ δεν τον θέλουμε τον βασιλιά/ θέλουμε λαοκρατία/ λαϊκή κυριαρχία/ γιούπι για-για, γιούπι-γιούπι για. 
-Γιούπι για-για, γιούπι-γιούπι για/ των Ταγμάτων Ασφαλείας τα παιδιά/ με τους άγγλους χέρι-χέρι/ και με τα παιδιά της «Χ»/ ως τη Μόσχα θε να κάνουν κατοχή. 
-Το πουλί του Σκόμπι/ είναι κόμποι - κόμποι/ κι έβγαλε φιρμάνι/ για να ξεθυμάνει/ πάει στο Κολωνάκι/ για να βρει αγοράκι/ το πουλί του Σκόμπι/ είναι κόμποι - κόμποι/ κι αν λυθούν οι κόμποι/ τι θα γίνει, Σκόμπι/ με την αγγλική πολιτική. Στρατηγέ μου Σκόμπι/ θα ‘ρθουν κι άλλοι κόμποι / Κάνε χίλια κόλπα/ Μάζεψες τα όπλα / Βασιλιά να φέρεις/ δε θα καταφέρεις /Ο λαός δε τρώει φασισμό/ από σόι /Θα σηκώσει πάλι/ πάνω το κεφάλι / απ την αγγλική πολιτική 
-Γύρνα ξανά / στην παλιά σου φωλιά / βασιλιά. / Ο λαός σου εσένα ζητά/ γύρνα ξανά./ Κι όταν θα ‘ρθεις / κουκουέδες εδώ δεν θα βρεις / εθνοφύλακες θα ‘ναι φρουροί / γύρνα ξανά.

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια πολλά – καλύτερη χρονιά!
    Με υγεία, αγωνιστικότητα και πίστη στα καλύτερα που θα ΄ρθουν.
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή