Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Αυταρχισμός & κατασταλτικές ενέργειες σε σχολείο μας

Καταγγελία της Αγωνιστικής Παρέμβασης Γονέων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Αγαπητοί Γονείς
Την Δευτέρα 12/10 παρατηρήθηκε ένα δυσάρεστο γεγονός στο 4ο Γυμνάσιο των Αγ. Αναργύρων. Κατά την διάρκεια της κατάληψης που είχαν οργανώσει μαθητές του σχολείου, η Διευθύντρια, ο υποδιευθυντής καθώς και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων τηλεφώνησαν στην αστυνομία ζητώντας την παρέμβασή της, ώστε να λήξει η κατάληψη και να ανοίξει η πόρτα του σχολείου.
Ο ερχομός της αστυνομίας και του αυτοκίνητου του δήμου με δυο υπαλλήλους και τα εργαλεία κοπής μετάλλων, για να κόψουν την αλυσίδα και να ανοίξει η πόρτα του σχολείου (άραγε με ποιανού άδεια ήρθε το αυτοκίνητο του δήμου, και ποιανού εντολές εκτελούσαν) μόνο στην ενίσχυση της καταστολής μπορούν να συμβάλλουν στη γενιά των νέων ανθρώπων. Των νέων ανθρώπων που τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και στη δουλειά έχουν χτυπηθεί και χτυπιούνται και με το νέο μνημόνιο.

Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε τέτοιου είδους πρακτικές ακόμα και όταν δεν συμφωνούμε με τη διαδικασία που αποφασίστηκε η κατάληψη. Είναι ενέργειες αντιπαιδαγωγικές και αντιδημοκρατικές.
Οφείλουμε ως ενήλικες (γονείς και καθηγητές) να ανοίγουμε διάλογο με τα παιδιά και να διδάξουμε την δημοκρατία στους μαθητές. Τα προβλήματα του σχολείου δε λύνονται ούτε με καταστολή ούτε με ποινικοποίηση των διεκδικήσεων αλλά με διάλογο όπως έγινε στη συνέχεια μεταξύ γονέων, μελών του Δ.Σ του συλλόγου, μελών της Ένωσης γονέων και των μαθητών.
Μαζί γονείς εκπαιδευτικοί και μαθητές πρέπει να αγωνιστούμε για ένα σχολείο που θα επιδιώκει και θα υποστηρίζει τη διαμόρφωση ελεύθερων και δημιουργικών προσωπικοτήτων - μαθητών, ώστε να είναι σε θέση να ξεδιπλώσουν όλες τις ιδιαίτερες δυνατότητες και τα ταλέντα τους, σε ένα περιβάλλον πολύπλευρων ερεθισμάτων και ευκαιριών για όλα τα παιδιά σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
  • Για δημόσια δωρεάν παιδεία, για όλα τα παιδιά σε όλες τις βαθμίδες από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο.
  • Για άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών.
  • Για αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση.
  • Για έκτακτη επιχορήγηση τώρα για την ουσιαστική αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, για σίτιση, ασφάλιση, υγεία των μαθητών.
  • Όχι άλλα κοντέινερ στις αυλές των σχολείων. Να χτιστούν δημόσια, σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου