Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

ΦΙΕΣΤΕΣ ΣΑΡΑΝΤΗ

10.000 ευρώ (3.400.000 δραχμές) για μια ώρα και κάτι στον κύριο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

350 ευρώ (120.00 δραχμές) τη μέρα για εκδηλώσεις το 2009.


Τις φιέστες Σαράντη και της «παρέας» τους κάποιοι, λίγοι ευτυχώς , τις απολαμβάνουν.
Άλλο, αρκετοί, τις παρακολουθούν αμήχανα. Οι περισσότεροι δεν τις γνωρίζουν.
Υπάρχουν όμως και κάποιοι, και δεν είναι λίγοι θα έλεγα, που τις σχολιάζουν ποικιλοτρόπως. Που μας εγκαλούν γιατί δεν «μιλάμε». Νομίζουν, ότι δεν μιλάμε, γιατί δεν φτάνει η φωνή μας παντού. Θα φτάσει σιγά – σιγά.
Δεν χαλαρώνουμε στιγμή, να είναι σίγουροι, απέναντι σε ένα δήμαρχο ο οποίος αφού υπερχρέωσε το δήμο με υπέρογκα δάνεια, ξοδεύει αφειδώς δημοτικά (?) χρήματα για να μας «διαφημίσει» το έργο του. που σαν άλλος Μαυρογιαλούρος το έχει ρίξει στα εγκαίνια κάθε λογής. Και να ήταν δικά του κατορθώματα, χαλάλι. Τα δικά του «κατορθώματα» θα τα πούμε, μπροστά μας είναι ο καιρός.

Έχουμε και λέμε:
Μας έστειλε όχι ένα, αλλά δυο μηνύματα στο κινητό μας με την υπογραφή SARANTIS για τη φιέστα του στην Μαρία – Έλενα. Θα θάλαμε να ξέραμε που «χρεώνονται» αυτά. Φανταζόμαστε στον δήμο ή σε κάποια επιχείρηση. Με μεγάλη ευχαρίστηση θα βλέπαμε τεκμήρια διάψευσης.

Δεν ξέρουμε πόσο κόστισε αυτή η φιέστα στη Μαρία Έλενα. Ούτε ποιος έχει την ευθύνη διοργάνωσης, φαντάζομαι η επιχείρηση της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Προβατόπουλος. Με ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση θα θέλαμε ενημέρωση. Όπως μας έστειλε mail για την προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» έτσι πιστεύουμε θα μας στείλει και αναλυτικά τα έξοδα.
Οι δικές μας πληροφορίες μας λένε ότι το κόστος ήταν πάνω από 20.000€, εκ των οποίων τα 10.000€ ήταν ΜΟΝΟ η αμοιβή του κ. Μαχαιρίτσα. Ακούσατε 10.000€, δηλαδή 3.400.000 περίπου για μια ώρα και κάτι ο κ. Μαχαιρίτσας (καλός καλλιτέχνης) για να μαζέψει κόσμο η φιέστα.
Το κόστος αυτό σχολιάζεται ακόμα και από συμβούλους της πλειοψηφίας του. Αφήστε που το ακροατήριο με τόσους ετερόκλητους προσκεκλημένους μάλλον άλλη μουσική θα ήθελαν, ενόσω αναμένουν διορισμούς ή άλλα ρουσφέτια.

Περιμένουμε επίσης να μας εξηγηθεί , σε τι προσφέρουν στον πολιτισμό μας τα «καναπεδάκια» που προσφέρθηκαν στους καλεσμένους στη φιέστα τους;

Ήταν καλεσμένοι και βουλευτές. Μάθαμε μόνο για δύο. Δεν ξέρουμε για άλλους. Ήταν η κυρία Νταλάρα και ο κύριος Πρωτόπαπας. Την παρουσία της «εθελόντριας» κυρίας Νταλάρα δεν τη σχολιάζουμε (α, ρε Πανούση) αλλά για αυτή του κ. Πρωτόπαπα, εκτιμάμε ότι προφανώς έγινε για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ενδοπασοκική κόντρα με τον Μίχο για την βουλευτική έδρα, αλλά και για την «ευαρέσκεια» της οικογένειας Μαξούρα, έτσι λέγεται κομψά το «γλείψιμο». Μας νοιώθεις Θοδωρή, έτσι; Και τι είπε ο άνθρωπος, συντάσσεται μαζί μας για να φύγει το στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ (!). Τι Άγιοι Ανάργυροι, τι Βυρωνας; Για μαλάκες μας έχουν έτσι κι αλλιώς!
Για δέστε και στο blog της Αναγέννησης...(http://dimotikianagennisiagionanargyron.blogspot.com/2009/12/blog-post_12.html)

Πάμε παρακάτω.
Ήταν τόση η σπουδή τους να «διαφημιστούν», όπου η νεαρή που εκφωνούσε τους παριστάμενους συμβούλους παρά λίγο να μην αναφέρει τους συμβούλους της αντιπολίτευσης. Χρειάστηκε το «σκούντημα» εμπειρότερων για να το κάνει.

Κι ενώ πηγαίναμε σπίτι μας αηδιασμένοι από όλα τούτα, άλλη «σφαλιάρα» από τα «έργα» της «παρέας» Σαράντη.
Βλέπουμε στην πόρτα μας, πλήθος διαφημιστικών του δήμου.
Πολυτελέστατα φυλλάδια της κοινωνικής υπηρεσίας, του πολιτιστικού κέντρου, του αθλητικού οργανισμού, από τέσσερα παρακαλώ, όσα και τα κουδούνια της κατοικίας μας.
Φυλλάδια με καμιά χρηστική ενημέρωση παρά μόνο αυτό της προπαγάνδας.
Και το ερώτημα μας, με ποιανού λεφτά ξοδεύτηκαν τόσα διαφημιστικά φυλλάδια για το «δήθεν» δημοτικό έργο του Και λέμε «δήθεν» γιατί με το να διαφημίζει το τι γίνεται στο δήμο, χρόνια τώρα, προσπαθεί να οικειοποιηθεί και να τα παρουσιάσει σαν δικά του. με ποιανού λεφτά και πόσα;

Κι ήρθε στο νου μας, ότι σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ψηφίσανε πίστωση 128.000 ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις του έτους 2009.

Και πάλι αναρωτηθήκαμε: Μα που πήγαν τόσα λεφτά; Ποιοι τα πήραν, που ξοδεύτηκαν; Ποια η αναγκαιότητα τόσων χρημάτων για γιορτές και πανηγύρια;

Ξέρετε τι σημαίνουν 128.000 ευρώ, βέβαια; Είναι 43.616.000 δραχμές. Δηλαδή, ξοδέψαμε για το 2009, 350 ευρώ ημερησίως, δηλαδή 120.000 δραχμές τη μέρα για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Κι ακόμα έχουμε ένα χρόνο για τις εκλογές.

Φανταστείτε τι όργιο έχει να γίνει....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου