Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΙ ...ΙΑΒΕΡΗΔΕΣ;


Όταν έχεις παραχωρήσει το μεγαλύτερο – σε χρήση – τμήμα της κεντρικής σου πλατείας, φυσικό και επόμενο είναι να αναζητάς άλλους χώρους ώστε να φιλοξενήσεις διάφορες άλλες δραστηριότητες.

Έτσι η Δημοτική Αρχή του κ. Σαράντη, προκειμένου να «εξυπηρετήσει» τους εμπόρους του κέντρου των Αγίων Αναργύρων, συναποφάσισε μαζί τους, μεταξύ άλλων,  να τοποθετήσει και ένα ξύλινο κιόσκι στη συμβολή των οδών Αγίων Αναργύρων και Τριπόλεως, για τις διαφημιστικές ανάγκες τους.
Αποφάσισαν να το τοποθετήσουν εκεί, παρότι ο χώρος αυτός έχει παραχωρηθεί σε ένα βιοπαλαιστή να δουλεύει την καντίνα του. Θέλοντας και μη, τον ανάγκασαν τον άνθρωπο να ταλαιπωρείται καθημερινά, μεταφέροντας πάνω – κάτω την καντίνα τους, αφενός για να βρουν χώρο, αφετέρου για να μην τους χαλάει την «εικόνα».
Απέναντι βλέπετε στην πλατεία είναι το αναψυκτήριο και δεν υπάρχει χώρος.
Τόσο αγώνα κάνανε να το στήσουνε, μπροστά του θα βάλουν κιόσκια;
Ο κ. κ. Σαράντης και η «παρέα» του λοιπόν, λειτουργεί χωρίς κανένα δισταγμό, φέροντας στο νου μας μέρες που είναι, τον Ιαβέρη. Πως να υπολογίσουν έναν ταλαίπωρο που ξενυχτά για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτός ούτε γραβάτες φορά, ούτε κουστούμια, ούτε γκλαμουράτη εμφάνιση έχει, για το μεροκάματο πασχίζει. Ας του βγει το λάδι που του 'βαλε ο νουνός του, δικό του το πρόβλημα. Αυτοί για τους εμπόρους – τους φίλους τους – νοιάζονται που θα φέρουν και ψήφους καθώς και για εκείνους τους «επιχειρηματίες» που «προκαταβάλλουν» μερικές χιλιάδες ευρώπουλα.
Άλλωστε, τόσα πράσινα λαμπάκια, να πάνε χαμένα; Και κείνο το κακόγουστο δέντρο; Τα τόσες χιλιάδες ευρώπουλα του δημοτικού ταμείου, που σκορπιούνται «αφειδώς» για την δήθεν «τόνωση» της αγοράς; Μέχρι και δελτίο τύπου βγάλανε... Και για να είμαστε ξεκάθαροι, οι έμποροι μπορούν να κάνουν όσες και όποιες εκδηλώσεις θέλουν.  Όχι όμως να δίνονται τόσα χρήματα από το δημοτικό ταμείο, την ίδια στιγμή που δεκάδες άλλα προβλήματα δεν λύνονται λόγω έλλειψης χρημάτων. Χριστουγεννιάτικο δέντρο, λαμπιόνια, φωτισμοί κλπ ξεπερνούν με πρόχειρους υπολογισμούς τα 100.000 ευρώ ετησίως.

Το ωραιότερο: Όταν βλέπεις τους παράγοντες να επιστατούν στο «στόλισμα» της πόλης καμαρώνοντας σα γύφτικα σκερπάνια για τα «έργα» τους, πραγματικά είναι χάρμα οφθαλμών. Κι όποιος δεν τους έχει δει, ομολογουμένως χάνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου