Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελευταιο διαστημα εχουν φουντωσει οι κινητοποιησεις εναντια στα μετρα που στοχο εχουν να επαναφερουν την κοινωνια πολλες δεκαετιες πισω.Απο την αλλη μερια και αναμενομενο  οι δημοσιογραφοι-φερεφωνα αλλα και τα μεσα που θελουν να δυσφημησουν καθε αντιδραση σε αυτα  τα μετρα .
Στοχος ο κοινωνικος αυτοματισμος ,μια τακτικη που η αριστερα πρεπει να αντιμετωπισει.Η αντιπαραθεση κοινωνικων ομαδων .Λογικο ειναι το συστημα να κανει τη δουλεια του το ζητημα ειναι η αντιμετωπηση αυτου του προβληματος.
 Η συλλογοκοτητα που εχει διαλυθει τα τελευταια χρονια πρεπει να ξανακτιστει και φυσικα δεν ειναι ευκολο με τα σημερινα δεδομενα.
Απο την αλλη κατα την γνωμη μου πρεπει να βρεθουν νεοι τροποι διαμαρτυριας που να συναντουν και να δημιουργουν την συμπαθεια μεγαλων κομματιων της κοινωναις
Ενα παραδειγμα  , απεργια στο μετρο .Δεν θα ηταν προτιμοτερο να μην σταματησει το μετρο αλλα να μπουν απεργοι στους σταθμους και να αφηνουν τον κοσμο να περναει χωρις να πληρωνει εισιτηριο?
Ετσι αποφευγεται και η αντιπαραθεση μεταξυ πολιτων και χτιζεται και μια συμπαθεια αναμεσα τους που τοσο εχει αναγκη το κινημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου