Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Σκόρπια κι Ασύνδετα


ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΗΓΜΑΤΩΝ
Επιλογή – σχολιασμός: Δημήτρης Φεργάδης
Από την παλιά και την φρέσκια επικαιρότητα
Μικρή (τέλος πάντων), δικαιολογημένη ή όχι θα το δούμε, παρέκκλιση από το καθιερωμένο ύφος και τα ανάλογα (ανάλογα;) τοιαύτα εξαιτίας α) Της τελευταίας φωτιάς στα μπατζάκια μας και β) Του μικρού, τυχαίου, αποσπάσματος από τον «Κεμάλ» (Μ. Χατζιδάκι – Ν. Γκάτσου), του πρίγκιπα της Ανατολής, που νόμιζε πως θ’ αλλάξει τον κόσμο, χωρίς όμως να ξέρει τις βουλές του Αλλάχ.
Έχουμε και λέμε λοιπόν.
1.       Μεσοπρόθεσμο ή τανκς ήταν η (παραληρηματική) φράση του Α’ Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κυρ Θοδωρή του Π... που έμεινε από την συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo. Βαθμός επικινδυνότητας του ανθρώπου: κόκκινο, κατακόκκινο, μέχρι και μπλαβί, όπως καλοκαίρι με άπνοια. Για πυρκαγιές. Και ουδείς από τους ομοϊδεάτες του (μεταλλαγμένοι και original) ενοχλήθηκε σοβαρά, πλην...

2.     Αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να ανακαλυφθεί. Για τον γίγαντα τον Μίμη ο λόγος, τον επαναστάτη Ανδρουλάκη (nomen est omen – κατ’ αντιδιαστολήν)  που «πριν αλέκτωρα φωνήσαι τρις» έκανε μια τέτοια κωλοτούμπα σε εκφρασμένη κριτική του για τον κ. Θοδωρή τον Π... που ο Καρατζαφύρερ την ζήλεψε και το καλύτερο τσίρκο του κόσμο τον ζήτησε στο θίασό του για κλόουν – ακροβάτη της κωλοτούμπας.
3.     Φίλος, πρωτοκλασάτο στέλεχος μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας μου έλεγε πρόσφατα πόσο φιλική, ευγενική και γαλαντόμα γίνεται πάντα η συμπεριφορά Διοίκησης Εταιρείας όταν διαπιστώνει πως πελάτης αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα και υπάρχει υποψία αδυναμίας πληρωμής των υποχρεώσεων του. Το άγχος, ο φόβος, μήπως «σπάσει η σχέση», μεταφέρεται πάραυτα από αυτόν που χρωστάει σε αυτόν που του χρωστάνε. Τα δικά μας τσακάλια ξέρουν, άραγε, τίποτα από την αγορά ή μήπως πράγματι δρουν σαν πραγματικά τσακάλια (κι ο νοών νοείτω) .
4.   Την Τρίτη το βράδυ (28/6) παρακολούθησα με πολύ, ομολογώ, οργή τις ομιλίες των θλιβερών κυβερνητικών βουλευτών. Με αίολα και έωλα επιχειρήματα πλειοδοτούσαν σε ανοησίες με στόχο να πείσουν εαυτούς και μόνο να υπερψηφίσουν το «μεσοπρόθεσμο». Και αναρωτήθηκα όπως και πολλοί μαζί με μένα. Πόσο μπορείς να εμπιστευτείς ανθρώπους που για την ... «έδρα» τους και μερικά μηνιάτικα ξεπουλάνε την καρδιά της Πατρίδας; (4.7.11. Mega, 14οο Ζ. Κλωντ Γιούνκερ: «Η κυριαρχίας της Ελλάδας θα περιοριστεί σημαντικά»). Αυτά οι επιβήτορες.
5.   Τελικά το «μεσοπρόθεσμο» ψηφίστηκε την αποφράδα ημέρα Πέτρου και Παύλου, 29/6/2011, προπαραμονή των «Αγίων ...Αναργύρων». Τυχαίο; Μπορεί. Αλλά ακριβές. Τελικά το «περίστροφο» του Πρωθυπουργού «χρησιμοποιήθηκε». Για να κατασταλεί η λαϊκή αντίδραση των πολιτών που είχαν συρρεύσει στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν. Τελικά η πολιτική χούντα νίκησε. Προσωρινά...
6.         Ωραία! Τώρα που ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο, τώρα που ψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος σημαίνει πως η σωτηρία της πατρίδας επετεύχθη και πως εγώ σώθηκα; Και τότε πως δικαιολογείται η τόση χαρά και ικανοποίηση αυτών που μόνιμα γκρινιάζουν αλλά... τελικά πρόθυμα μας δανείζουν; Μήπως, λέω εγώ τώρα, ως υποψιασμένος πολίτης, παίζει ρόλο το επιτόκιο, η εξόφλησή τους και το λοιπό «ελληνικό» και όχι μόνο φιλέτο; Όχι, για να ξέρουμε, δηλαδή, τι σύντομα θα μας συμβεί ...μπαγάσα νεκροθάφτη, που θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις ... (από τη δουλειά...).
7.         Δηλαδή, την σωτηρία μου μπορώ να πω, πως την οφείλω και σε όλους αυτούς που με τα λοστάρια και τους αγκυλωτούς σταυρούς «βοήθησαν» με τον δικό τους  γνώριμο και επαναλαμβανόμενο τρόπο τους κυβερνητικούς βουλευτές να ψηφίσουν ναι και να «σώσουν» την πατρίδα και εμένα;
8.          Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Θα μας τρελάνουν. Και από πάνω μας λένε ότι διδάσκουν ήθος, συνέπεια και αξιοπρέπεια. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Δημήτρης Λιντζέρης (προσοχή, διορθωτά, Λ ι ν τ ζ έ ρ η ς. Όχι λαντζέρης), βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πειραιά στο Ράδιο 9 («Ε» 1/7/11), λαύρος πολέμιος του «μεσοπρόθεσμου», τελικά κατέληξε: «Εγώ θα το ψηφίσω το μεσοπρόθεσμο διαφωνώντας σε όλα μαζί του». Κι έχεις δώσει όρκο στον Ιπποκράτη, μεγάλε, για τον σεβασμό σου στον άνθρωπο!!!
9.      Επιτέλους λίγο φως.  Επιτέλους λίγη αξιοπρέπεια.  Επιτέλους λίγο ήθος. Μυρσίνη μου μπράβο. Τόλμησες αυτό που άλλοι επώνυμοι, δυνατοί, λαλίστατοι στα ανώδυνα, δεν διανοούνται. «Να παγώσεις την τσιμινιέρα» και να ανάψεις τον ήλιο για όλους. Ασφαλώς και δεν μπορούν να εκμεταλλεύονται τα τραγούδια του πατέρα σου, του μεγάλου μας Μάνου Λοΐζου, κομματικοί μηχανισμοί που σπρώχνουν τον κόσμο στην φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην απελπισία. Ο πατέρας σου, Μυρσίνη, τραγούδαγε για ένα κόσμο που ο ήλιος θ’ ανέτειλε για όλους το ίδιο. Και μπράβο σου που άναψες στο όνομά του ένα αστέρι στους ουρανούς.
10.   Στις 2 Ιουλίου ο σημαντικότατος συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος απαγόρευσε και αυτός στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ να «εκμεταλλεύεται» τα τραγούδια του. Μπράβο, Ηλία, διώξε τους μιαρούς μακριά. Δεν έχουν δουλειά αυτοί με τους «Μπαξέδες» σου.
11.        Κανένας άλλος με φιλότιμο;
         Κανένας άλλος με μνήμη;
         Κανένας άλλος όρθιος;
12.        Διαβάστε παρακαλώ αυτό που παραλίγο θα ξέχναγα (αν είναι δυνατόν!!!)
«Ανδρός πεσούσης πας ανήρ ανδρεύεται». ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ των μαργαριταριών.  Ναι, αυτή την φράση (σε ποια γλώσσα όμως κατανοητή;) την ξεστόμισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Κρήτης ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ. Την ξεστόμισε, στα μέσα Ιουνίου, θέλοντας να στηρίξει τον παραπαίοντα τότε και πάντα Πρωθυπουργό του.
       «Η γλώσσα είναι το λογισμικό ενός πολιτισμού» μας λέει η κα Ελένη Γλύκατζη –  Αρβελέρ.
        Εγώ τι άλλο να προσθέσω. Απλά αναρωτιέμαι. Δηλαδή, οι δικοί μου και οι δικοί σου φόροι αυξάνονται, η δική μου και η δική σου σύνταξη μειώνεται για να χρυσοπληρώνεται και να συντηρείται ο εγκέφαλος αυτού του ανελλήνιστου «πατέρα του έθνους»; Ακόμα, αναρωτιέμαι, η τύχη η δική μου και η ζωή και το μέλλον των παιδιών μας εξαρτώνται από τις αποφάσεις αυτού του κυρίου;
13.      Άραγε δύναται ο σεβαστός, ο σοφός και πάντα πρόθυμος, προθυμότατος (από παλιά, όποιος θυμάται) Πρόεδρος της Δημοκρατίας (μας;) ή έστω ο Πρωθυπουργός της χώρας να με διαβεβαιώσουνε πως ο κ. Μπέος ή ο κ. Ψωμιάδης έχουν υποβάλλει δηλώσεις φόρου εισοδήματος και έχουν φορολογηθεί ακριβοδίκαια; Άσχετο; Μην το νομίζετε.
14.    Πότε, με το καλό, προγραμματίζεται και η τυπική παράδοση της διακυβέρνησης της χώρας στα νέα, πολυεθνικά αφεντικά; Από πότε θα αναλάβουν υπηρεσία «οι πασάδες»; (Επί το κομψότερο, όμως, εμείς θα τους λέμε τοποτηρητές). Άραγε οι υπουργοί μας θα φοράνε από τις πρώτες μέρες το φέσι; Να δω τον Θοδωρή τον Π..., τον Βενιζέλο, τον Λοβέρδο αλλά και την πλαστική Διαμαντοπούλου με φέσι και τι στον κόσμο... Η ντροπή, η καταισχύνη τι χρώμα έχει;
15.        Αντίσταση με ασπόνδυλα, γίνεται; Δε γίνεται...
16.       Μπορεί να αναμένεται ποιοτική αναβάθμιση παιδικού σταθμού, όταν την διεύθυνσή του αναλαμβάνει «βετεράνος» παιδεραστής;
17.     Σε πείσμα των καιρών, των χημικών «εξυγίανσης του περιβάλλοντος» αλλά και των φασιστικών μεθόδων καταστολής κάθε λαϊκής παρέμβασης, πάντα στη ζωή θα υπάρχει όχι μόνο ένας ΚΕΜΑΛ αλλά πολλοί. Και γι’ αυτό, όλο και πιο συχνά, θα χάνουν τον ύπνο τους όχι οι βουλευόμενοι αλλά οι άνευ έλλογου λόγου και αιτίας βολεμένοι, έστω και σαν υπηρέτες των πασάδων.
18.      Και για να κλείσουμε με κάτι... επενδυτικό, θετικό και ευχάριστο. Τώρα το πανάκριβο εστιατόριο Nobu Matsuhisa Athens στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης. Τώρα για το σπέσιαλ σούσι σας δεν θα πετάτε πια στο Λονδίνο, όπως πρόσφατα ο ΓΑΠ και η Άντα. Τώρα όλοι οι σοσιαλιστές και τα ανάλογης επιφάνειας βαλάντια, με μια γκαζιά της BMW, του Cayenne ή του Lexus (πάντα για τζιπ μιλάμε) μπορούν να απολαύσουν το σούσι τους στο Nobu Matsuhisa Athens με κάτι λιγότερο από το μηνιάτικο ενός συνταξιούχου!!!
Ο ελληνικός σοσιαλιστικός τρόπος ζωής, σε πείσμα ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, συνεχίζεται.
19.   Όμως ποτέ να μην ξεχνάμε πως ό,τι και να γίνει η αχλάδα θα έχει πάντα πίσω την ουρά.
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου