Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Απολογισμός («λογοδοσία») δημοτικής αρχής

Η διαδικασία αυτή γίνεται, χρόνια τώρα, επειδή είναι υποχρεωτική από το νόμο (περιέχεται σε κάθε θεσμικό πλαίσιο που αφορά τη λειτουργία των δήμων). Το ότι αντιμετωπίζεται από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές ως μια υπόθεση ρουτίνας, δεν προξενεί σε κανέναν πλέον εντύπωση. Ο κάθε δημότης και κάτοικος έχει ιδίαν αντίληψη για τους θεσμικούς του εκπροσώπους, αλλά και των «συμμετοχικών διαδικασιών» τους. Έτσι και η φετινή.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού με την 3303/2011 απόφασή του στις 21/7/2011 αποφάσισε η λογοδοσία να διεξαχθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Αγίων Αναργύρων. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας του δημάρχου, μια και οι όλοι οι παριστάμενοι σύμβουλοι της μειοψηφίας και των τριών παρατάξεων (Λαϊκή Συσπείρωση, Ενωτική Πορεία, Αλληλεγγύη) ψήφισαν την πρόταση της πρώτης, ο χώρος διεξαγωγής του απολογισμού να είναι ο κινηματογράφος ΜΕΛΙΝΑ στο Καματερό.
Ήδη, όμως, από τις 11 Ιουνίου 2011 (έστω 11 Ιουλίου 2011 που έγινε η ανάρτηση), η δημοτική αρχή με την υπ’ αριθμόν 29926 πρόσκλησή της, μας καλούσε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπως μπορείτε να δείτε σχετικά. Θα μας το εξηγήσει, άραγε, κάποιος;
Βέβαια, η δημοτική αρχή δεν θέλει ουδόλως ούτε κι αυτού του είδους τις διαδικασίες, γι’ αυτό τις απαξιώνει, τις διοργανώνει εν μέσω θέρους και φυσικά σε χώρους που ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν χωράνε, όπως αυτός του δημαρχείου. Η αντιπολίτευση τις θέλει, όμως, δεν έχουμε καταλάβει;
Για την ιστορία να πούμε, ότι όλες οι προηγούμενες «λογοδοσίες» - όπως και αλλιώς λέγεται – ήταν χωρίς τη συμμετοχή κόσμου, του 2009 δε, την παρακολούθησαν …13 άτομα μόνο, κι αυτά…, αφήστε το καλύτερα!
Για να κλείνουμε την σχετική είδηση, η άποψή μας είναι, ότι αυτές οι διαδικασίες, είναι όντως ανούσιες, δεν υπηρετούν ούτε την ενημέρωση, ούτε την αντιπαράθεση, ούτε πολύ περισσότερο των έλεγχο των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής. Πλανώνται οικτρά, όσοι νομίζουν ότι θα ξεγελαστεί ο κόσμος, από τα βαρύγδουπα δελτία τύπου, όπως παλαιότερα διαβάζαμε για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, «σας δίνουμε λογαριασμό».
Είτε στο Μελίνα, είτε στο δημαρχείο, πάλι μόνοι τους θα ‘ναι…
Κι όχι μόνο από αδιαφορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου