Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Τα «οικολογικά» αναψυκτήρια του Πάρκου στο σφυρί


Με άλλες δυο προσκλήσεις συνεχίζεται (;) η μετατροπή του περιβαλλοντικού πάρκου σε πάρκο «καφετεριών» όπως ήδη το έχουμε χαρακτηρίσει σε προηγούμενες αναρτήσεις μας.
Οι δύο νεώτερες προσκλήσεις αφορούν τις κεντρικές καφετέριες, οι οποίες καθορίζεται ότι θα χρησιμοποιηθούν ως «Αναψυκτήριο με ενοικίαση ποδηλάτων» και «Καφενείο – Εστιατόριο – Ζαχαροπλαστείο».
Σας δίνουμε στον πίνακα που ακολουθεί τις κατώτατες τιμές «για μηνιαίο μίσθωμα… που αποτελεί και τη βάση του ελάχιστου μισθώματος για την εκμίσθωση του μισθίου» όπως περιγράφεται στις προσκλήσεις, που εξέδωσε η η διοίκηση του πάρκου για τη συμμετοχή των ιδιωτών στη διαδικασία.


Αναψυκτήριο – περίπτερο Λεωφόρου Δημοκρατίας
9 τ.μ. (3 τ.μ.).
400
Αναψυκτήριο – περίπτερο Λεωφόρου Φυλής
9 τ.μ. (3 τ.μ.)
400
Αναψυκτήριο – περίπτερο Λεωφόρου Χασιάς
9 τ.μ. (3 τ.μ.)
400
Οικο- αναψυκτήριο Κάτω Λίμνης
60 τ.μ.
1.000
Αναψυκτήριο – ενοικίαση ποδηλάτων
90 τ.μ.
900
Καφενείο – εστιατόριο – ζαχαροπλαστείο
100 τ.μ. (+40)
2.000


5.100

4 σχόλια:

  1. σήμερα και το ΣΒΚ 15 Σεπτεμβριου 15.000 πολίτες θα είναι στο πάρκο για να χαρουν την φυση .Θα πρέπει να σηκώσουν το καροτσάκι με το μωρο μεσα ή το ποδήλατο για να περασουν , θα πρέπει το Σεπτέμβρη να πληρωσουν για να μπουν στο παρκο που εχουν ήδη πληρωσει εκκατομύρια ευρω για να φτιαχτει και δεν εχουν προβλημα κανενα .....
    Οι καφετεριες δεν τους ενοχλουν , ουτε το ιδρυμα μητερα, ουτε η ΕΣΤΙΑ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΧΟΛΕς ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ , ουτε το γηπεδο ΙΛΙΟΥ, ουτε η καταληψη του Αγρου .......ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΝΕΝΑ!!!!!ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ !ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ , ΟΧΙ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ, ΜΕ προτεργατες της προδοσιας το ΚΚΕ και τα οικοφεστιβαλ του με τα 100 μετρα ψησταριων και τα εισητηρια για να μπεις!ΡΕ ΟΥΣΤ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα ασχοληθούμε το ύφος του συγκεκριμένου σχολίου, χαρακτηρίζει τον συντάκτη του. Όμως πρέπει να αποκατασταθούν κάποια πράγματα, όπως
    1. Η είσοδος στο πάρκο κατά την διάρκεια του φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι ελεύθερη. Εισιτήριο πληρώνουν όσοι και όσες θέλουν να ενισχύσουν την ΚΝΕ που διοργανώνει το φεστιβάλ
    2. Το ζήτημα που τίθεται σχετικά με το αν πρέπει να παραχωρείται ή όχι το συγκεκριμένο πάρκο για μεγάλες εκδηλώσεις, όντως είναι ανοιχτό και προβληματίζει όσους θέλουν να το εξετάσουν αντικειμενικά και όχι με κριτήρια αντιπαλότητας ή κομματικής συμπάθειας.
    3. Όντως χρειάζεται μια άλλη προσέγγιση στις δραστηριότητες και εν γένει στην όλη λειτουργία του πάρκου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η προσέγγιση που χρειάζεται πρέπει να έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο κι όχι το κέρδος. Όσο για τις όποιες «ανάγκες» των επισκεπτών του, θα μπορούσε ο δήμος (ή οι δήμοι;) που έχουν στη δικαιοδοσία τους το πάρκο, να δημιουργήσουν υποδομές και να τις εκμεταλευτούν προς όφελος των δημοτών.

    Είναι γενική κατεύθυνση όμως το ξεπούλημα των πάντων στους «ιδιώτες». Δηλαδή στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Θα τους το επιτρέψουμε;

    Δεν νομίζω πως το πάρκο βλάπτεται από τις μεγάλες και ιδιαίτερα από τις κομματικές εκδηλώσεις και ειδικά της Αριστεράς.

    Αντιθέτως, αυτό που βλάπτει είναι ο φανατισμός…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προσωπικά εκτιμώ (δεν θα αναφερω τις περιββαλοντικές οργανώσεις που μπορει να μεροληπτουν ισως, αλλα και αυτές ΔΕΝ συνενούν στην κακοποιήση που έγινε στο 36ο Φεστιβάλ--ενταξει - ενταξει καθαρισαν τα παιδια ,όπως και απειρα βαρια φορτηγα όμορων δήμων που ετραξαν να βοηθήσουν, αλλα δεν μιλω για αυτο !), ότι το παρκο επιβαρυνεται και δεν είναι φτιαγμένο να δεχεται μεγαλου μεγεθους συγκεντρωσεις - συναυλιες κ.τ.λ.Ασχετο αν είναι "ειδικα για κομματα της αριστερας" ή για την Μadonna !.
    Επίσης όλοι είδαμε τον φανατισμό των νεολαίων για συγκέντρωση των κουπονιών για την οικονομική ενίσχυση του κόμματος .Σκληρή περιφρούρηση περιμετρικά του κεντρικου χωρου ---μιλάω για την μερα --κανεις δεν εμπαινε αν δεν πλήρωνε "οικονομική ενισχυση" ( που για μενα δεν εχει σημεασια πως λεγεται), ή αν δεν τσακωνόταν νεος - γερος ή μωρό , περυσι το είδαμε εντελώς στεγνα !Και να τονίσω ότι έιμαι εναντιον τέτοιων πρακτικών των κομμάτων και όχι εναντίων των υποστηρικτών τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή