Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Για τη στάση της Ένωσης Γονέων Αγίων Αναργύρων και του πρόεδρου της

Τα σχολεία άνοιξαν σε μια εποχή που η πιο βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι γονείς έστειλαν τα παιδιά του στα σχολεία, που τα προβλήματα τα οποία έχουν να αντιμετωπίσουν είναι μεγαλύτερα από κάθε φορά στην μεταπολεμική Ελλάδα. Η Ένωση Γονέων Καματερού και σύλλογοι Γονέων κι από τις δύο δημοτικές κοινότητες του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού κινητοποιήθηκαν και έπραξαν το αυτονόητο. Διάλεξαν το δρόμο του αγώνα διεκδικώντας εκπαιδευτικούς, βιβλία και χρήματα για τις βασικές λειτουργικές ανάγκες των σχολείων. Αποφάσισαν να μαζευτούν στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων και να διατρανώσουν τα αιτήματά τους. Την εκδήλωση αυτή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 27/9/2011, την οργάνωσε η Ένωση Γονέων Καματερού. Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος γονέων του 1ου γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, κάλεσε και τους άλλους συλλόγους της περιοχής να πράξουν το ίδιο «σημειώνοντας την ανεξήγητη μέχρι σήμερα σιωπή της τοπικής Ένωσης Γονέων Αγίων Αναργύρων και τη μη τοποθέτησή της απέναντι στις καταστροφικές για την Παιδεία μας κυβερνητικές πολιτικές».
Η Ένωση Γονέων Αγίων Αναργύρων, αφού για ολόκληρη την προηγούμενη περίοδο δεν έπραξε το παραμικρό, τελικά ...«έσπασε τη σιωπή» της. Σε πρώτη φάση προσκάλεσε σε συνεδρίαση το Δ.Σ. που «όλως τυχαίως» ...ανεβλήθη.
Κι αφού δεν συνεδρίασε το Διοικητικό της Συμβούλιο της, ο πρόεδρος της Μανώλης Πούλιος, έστησε μια θεατρικού τύπου παράσταση. Εξέδωσε ανακοίνωση στο όνομα της Ένωσης Γονέων, με την οποία υποδύεται το ρόλο του «αντικυβερνητικού». Το σενάριο προέβλεπε και συγκέντρωση, όχι την Τρίτη που είχε συγκέντρωση η άλλη Ένωση Γονέων, του Καματερού, στην κεντρική πλατεία, αλλά την επομένη ημέρα, Τετάρτη, στην κινηματογραφική αίθουσα του «Μαρία – Έλενα», με θέμα: «Το νέο σχολείο του 21ου αιώνα...» (sic!).
Αποκαλυπτική η ανακοίνωση – καταγγελία της Αγωνιστικής Συνεργασίας Γονέων, όπου σε mail που δέχθηκε ο εκπρόσωπός της από τον Μ. Πούλιο, ως απάντησε σε ερώτημα του αν θα πάνε στην συγκέντρωση της πλατείας, ανέφερε ότι ήθελε πρόσκληση, αλλά και ότι βρίσκεται σε διαφορετικό δρόμο. Σε ποιο δρόμο; Μήπως της στήριξης στην πράξη του κυβερνητικού καταστροφικού για την παιδεία έργου και της προσφοράς υπηρεσιών στους συνοδοιπόρους του, τη διοίκηση του Δήμου (Σαράντης) και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Μήπως της συμπόρευσης με τις δυνάμεις εκείνες που κατεδαφίζουν ότι έχει απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και σε τοποθετεί απέναντι στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και των γονιών τους που αγωνίζονται για μια παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου