Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Καματερό: γονείς και μαθητές στο δρόμο!

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη το πρωί, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού που έγινε την προηγούμενη βδομάδα, συμβολική κατάληψη μιας ώρας του σχολείου. Στη συνέχεια οι γονείς μαζί με τα παιδιά που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο του σχολείου, πραγματοποίησαν πορεία προς στην οδό Φυλής, έξω από το παλιό Δημαρχείο. Συναντήθηκαν εκεί με το 8ο Δ. Σ. και με μαθητές και γονείς του 1ου Γυμνασίου. Μοιράστηκε ανακοίνωση στους διερχόμενους με την οποία ενημερώναμε τους λόγους της κατάληψης και της πορείας.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού, με αφορμή τη νέα δυσάρεστη κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον στα σχολεία, πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση στις 23/09/2011, προκειμένου να αποφασίσει τις προσεχείς δράσεις του.


Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης διαμορφώθηκαν ως εξής:

  • Συμμετέχουμε στην παράσταση Διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ένωση Γονέων Καματερού που καλεί Συλλόγους Γονέων, γονείς, δασκάλους, μαθητές και μαζικούς φορείς της πόλης μας, στην πλατεία του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, την Τρίτη 27/09/2011 και ώρα 7 μ.μ.
  • Συμβολικό κλείσιμο του σχολείου μας την Τετάρτη 05/10/2011 ημέρα απεργίας.

Στις παραπάνω αποφάσεις οδηγηθήκαμε ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ:

  • Στο ότι τα βιβλία δεν βρίσκονται στα σχολεία στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Υπάρχουν όμως στα βιβλιοπωλεία, αρκεί να μπορεί κανείς να πληρώνει.
  • Στα λιγότερα σχολεία, λόγω των περσινών συγχωνεύσεων.
  • Στα κενά και στους λιγότερους εκπαιδευτικούς, λόγω του παγώματος των προσλήψεων.
  • Στο πέρασμα όλο και περισσότερων αρμοδιοτήτων στους Δήμους και ταυτόχρονη περικοπή των κονδυλίων για λειτουργικές δαπάνες, μεταφορές μαθητών κλπ.
  • Στην ταυτόχρονη οικονομική αφαίμαξή μας εξαιτίας των απαράδεκτων εισπρακτικών μέτρων της κυβέρνησης, με άμεσο αντίκτυπο στη ζωή και στη μόρφωση των παιδιών μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος Κατσούδα Χαρά
Η Γραμματέας Ταλάντζη Στέλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου