Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Περισσότερα για την Ένωση Γονέων Αγίων Αναργύρων

Ανακεφαλαίωση
Τι μάθαμε από την προχθεσινή "συζήτηση" που οργάνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αγίων Αναργύρων;
  1. Μάθαμε πως ένα δευτεροβάθμιο όργανο μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποφασίζει ερήμην των διοικητικών του συμβούλων, είτε με μυστική συνεννόηση μεταξύ 2-3 μελών, είτε με "δημοκρατική" μονόπλευρη απόφαση του προέδρου.
  2. Μάθαμε πως μια τέτοια "συζήτηση" μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την παραμικρή εισήγηση, χωρίς προτάσεις και χωρίς την παραμικρή οργάνωση, αρκεί να μη δείξουμε πως, άλλη μία φορά, συρόμαστε από τις εξελίξεις.
  3. Μάθαμε πως είναι "απολύτως" φυσικό να παρευρίσκεται (και να εκφωνεί κυβερνητικό λόγο) σε μία συνάντηση γονέων ο πολιτικός εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, συγκεκριμένα ο πρόεδρος ΔΕΠ, αλλά είναι παράλογο να πολιτικοποιείται η "συζήτηση" από διάφορους κομματικούς.
  4. Μάθαμε πως είναι αναγκαίο να επιτευχθεί συνεργασία με τις Ενώσεις Γονέων των όμορων δήμων, αρκεί αυτές να μην είναι "υποκινούμενες", "κομματικές" και, κυρίως, πολιτικοποιημένες. Βλέπετε, τα προβλήματα της Παιδείας δεν είναι πολιτικά, είναι εσω-σχολικά.
  5. Μάθαμε, πως για τα προβλήματα που μαστίζουν την Παιδεία, αλλά και για τις εκδηλώσεις που αναφέρονται σ'αυτά, πηγαίνουμε μόνον όταν μας καλούν. Αλλιώς καθόμαστε σπίτι μας και καταγγέλλουμε εκ του ασφαλούς.
  6. Μάθαμε πως υπάρχουν πολλά λεφτά, αλλά πως η κακούργα η γραφειοκρατία τα κρατάει μακρυά απ'τα σχολεία. Μάλλον όπως τα (σχωρεμένα) κονδύλια των πρώην σχολικών επιτροπών.
  7. Μάθαμε πως τις καταλήψεις δεν τις κάνουν μαθητές, αλλά "εξωσχολικοί". Ταμάμ δηλαδή για την προσφυγή στις δυνάμεις καταστολής.
  8. Μάθαμε πως πρόεδρος Συλλόγου Γονέων μπήκε στις τάξεις και απείλησε μαθητές που τάχθηκαν υπέρ της κατάληψης, ότι θα φέρει τον εισαγγελέα. Και, απ'ότι φάνηκε, τους άρεσε εκεί πάνω στο "προεδρείο".
Δεν μάθαμε όμως, ΤΙΠΟΤΑ άλλο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου