Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Σε κατάληψη τα δημοτικά κτήρια

Από την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι του δήμου, μετά από απόφαση της ομοσπονδίας τους (ΠΟΕ-ΟΤΑ),  έχουν προβεί σε κατάληψη όλων των δημοτικών κτηρίων, διαμαρτυρόμενοι για τις επιθέσεις που δέχονται από κυβέρνηση και ΔΝΤ.
Στο χώρο του αμαξοστασίου (γκαράζ) του δήμου βρέθηκαν σήμερα το πρωί,  αγωνιστές/στριες της ανοιχτής συνέλευσης Αγίων Αναργύρων - Καματερού και εκδήλωσαν τη συμπαράσταση στον αγώνα τους.
Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Αγίων Αναργύρων έχει ως εξής:

Αγαπητοί δημότες μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας μας της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. προβαίνουμε σε κατάληψη όλων Δημοτικών κτηρίων από σήμερα Πέμπτη 6/10/2011 έως και την Τρίτη 11/10/11. Το τελευταίο διάστημα η επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και Δ.Ν.Τ όλοι οι εργαζόμενοι και το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας μας δεν έχει τελειωμό. Η αλήθεια δεν είναι αυτή που παρουσιάζεται από τα μέσα ενημέρωσης και την κυβέρνηση ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν την αιτία της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας.
Τα μέτρα που λαμβάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα από την κυβέρνηση και την τρόικα σίγουρα δεν έχουν στόχο να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής για εμάς τους εργαζόμενους και τα παιδιά μας. Μοναδικό στόχο έχουν να δημιουργήσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την κερδοφορία του κεφαλαίου αφού προηγουμένως θα έχουν διαλυθεί οι εργασιακές σχέσεις σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ζητούμε την κατανόηση και την συμπαράσταση σας στον Αγώνα μας.
Έχουμε πολλούς λόγους για να ενώσουμε και να συντονίσουμε τον Αγώνα μας για Κοινή Δράση .
1) Καμιά ιδιωτικοποίηση δημοσίων υπηρεσιών αθλητισμού, πολιτισμού, καθαριότητας που αυτό θα έχει άμεσες επιπτώσεις και στους δημότες.
2) Καμία απόλυση εργαζόμενων στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
3) Δημόσια και Δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά χωρίς ταξικές διακρίσεις.
4) Να μην αναγνωρίσουμε κανένα χρέος και κανένα χαράτσι από αυτά που μας επιβάλλονται.
5) Δημόσιοι Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά.
Το χρέος ανήκει και πρέπει να το πληρώσει το κεφάλαιο
Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου