Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Το Πάρκο "Τρίτσης" χωρίς ρεύμα - ενημέρωση από την Αλληλεγγύη

Η δημοτική παράταξη"Αλληλεγγύη" μας ενημέρωσε μέσω του λογαριασμού της στο facebook για την χθεσινή μας δημοσίευση σχετικά με το πάρκο, τα εξής:
"Σε ερώτηση που θέσαμε εχθές, Τρίτη 29/01/2013, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, σχετικά με την ηλεκτροδότηση του Πάρκου και την ένταση του πλιάτσικου που διεξάγεται επ' αφορμής σκοταδιού, καθώς και της γενικότερης στάσης που κρατά η Διοίκηση του Δήμου στο θέμα "Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Α. Τρίτσης", ο δήμαρχος κ.Σαράντης μας πληροφόρησε ότι η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί τις επόμενες μέρες και ότι δεν γνωρίζει το λόγο της διακοπής, αφού είχε διευθετηθεί το θέμα με την ΔΕΗ, καθώς και το ότι ο Δήμος επιμένει στην τοποθέτησή του για ξεχωριστό φορέα διαχείρισης, με ξεχωριστή χρηματοδότηση, με την συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην διοίκηση του φορέα
Μάλιστα έκανε αποδεκτό αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για διεξαγωγή συνάντησης της διοίκησης του δήμου και εκπροσώπων των παρατάξεων με τον σημερινό φερόμενο ως φορέα διαχείρισης.
Στο μέρος του ερωτήματος που αφορά το πλιάτσικο και την άμεση αντιμετώπισή του, δεν λάβαμε η αλήθεια είναι κάποια απάντηση. 
Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι οι ευθύνες της πολιτείας και των μέχρι τώρα διοικήσεων των δήμων που συμμετείχαν στον φορέα διοίκησης του Πάρκου είναι πολλές και είναι αυτές που έχουν φέρει το Πάρκο στη σημερινή του κατάσταση.
Θεωρούμε ότι είναι ευθύνες κακής και αδιαφανούς διαχείρισης αλλά και πολιτικών επιλογών και πρωτοβουλιών. Χρειάζεται να υπερσπιστούμε μέχρις εσχάτων το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, καθώς και να διεκδικήσουμε το λογικό και μοναδικό αίτημα που το καθιστά βιώσιμο, για χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Θα ακολουθήσει κοινή ανακοίνωση των δημοτικών παρατάξεων "Αριστερό Σχήμα Ιλίου" & "Αλληλεγγύης, η δύναμή μας" 
Δημοτική Κίνηση "Αλληλεγγύη, η δύναμή μας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου