Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Αθήνα πόλη αντιφασιστική

19 Γενάρη 2013, Μέρα αντιφασιστικής δράσης, με πανελλαδική συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 2μμ και μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα στις 4μμ, σε συνδυασμό με καλλιτεχνικά δρώμενα, εκδηλώσεις κλπ.
  
10 λόγοι, 10 καλέσματα για τις 19 Γενάρη
Ποιοί μας καλούν;
  1. Οι μετανάστες. Τα θύματα των εκατοντάδων ρατσιστικών επιθέσεων, οι συνάδελφοί μας στη δουλειά, οι γείτονές μας στα κάτω συνήθως διαμερίσματα των πολυκατοικιών μας, ενώνονται για πρώτη φορά και κάνουν έκκληση να βρεθούμε όλοι μαζί και να διαδηλώσουμε σαν μια γροθιά. Κοινότητες, μετανάστες και πρόσφυγες από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Αίγυπτο, Συρία, Αλβανία, Αφρική, Τανζανία, Κονγκό, Σενεγάλη, Νιγηρία, Σιέρα Λεόνε, Ουκρανία, Φιλιππίνες και άλλες χώρες, θα είναι όλες και όλοι εκεί, ζητώντας χαρτιά, ίσα δικαιώματα, αξιοπρέπεια και μια καλύτερη ζωή. 
  2. Τα παιδιά των μεταναστών, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα και που η κυβέρνηση Σαμαρά θέλει να τους στερήσει την ιθαγένεια και το δικαίωμα να είναι ισότιμοι πολίτες στη μόνη χώρα που γνωρίσανε για πατρίδα. Εκατοντάδες παιδιά κάθε ηλικίας θα συμμετάσχουν από το πρωί στις 11πμ στο Θέατρο Εμπρός, στην παράσταση «Μια γιορτή στου Νουριάν» και στη συνέχεια θα σμίξουν, με μπαλόνια και φωνές, με όλους τους διαδηλωτές στην Ομόνοια. 
  3. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, που δίνουν τη μάχη να μη ριζώσουν οι φασιστικές ιδέες και πρακτικές στα σχολεία τους και ετοιμάζονται να δώσουν βροντερό παρών στην αντιφασιστική πορεία και συναυλία. 50.000 αντίτυπα του αντιφασιστικού κόμικ του Τάσου Μαραγκού μοιράστηκαν στα σχολεία στα πλαίσια της προετοιμασίας της 19 Γενάρη. 
  4. Οι αντιφασίστες οπαδοί πολλών ποδοσφαιρικών ομάδων, που θέλουν τις εξέδρες χώρους ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού, όχι ρατσιστικής χυδαιότητας και φασιστικής βίας: FC St Pauli Athens Club, Αντιφασίστες Οπαδοί/φίλαθλοι ΑΕΚ, Θύρα 7 Εξάρχεια, Αντιφασίστες Οπαδοί/φίλαθλοι Παναθηναϊκού, Aυτόνομη Θύρα 10 Ηρακλή, Greek Antifa Hooligans, Οriginal Γιαννιτσών. 
  5. Δεκάδες εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, συνελεύσεις, τοπικοί φορείς, που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στη μάχη ενάντια στα Μνημόνια και στη λεηλασία των ζωών μας, ενάντια στις κυβερνήσεις της διαρκούς λιτότητας και της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων, και που συνδέουν τώρα τη μάχη αυτή με τον αντιφασιστικό αγώνα ενάντια στην άνοδο της νεοναζιστικής ακροδεξιάς. 
  6. Οι 250 καλλιτέχνες, συγγραφείς, ακαδημαϊκοί, κλπ, που συνυπέγραψαν την έκκληση «Ενάντια στο φασισμό και τον ρατσισμό, η 19 Γενάρη είναι η κραυγή σου», μαζί με τους μουσικούς που συμμετέχουν αφιλοκερδώς, σαν ισότιμοι με μας συναγωνιστές και σύντροφοι στον κοινό αντιφασιστικό αγώνα: Υπόγεια Ρεύματα, Magic De Spell, Social Waste, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, Mc Yinka, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαϊνης Αποστολάκης, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρω, Sound Esc, Radio Sol, Γιάννης Σιδηράς, Seli Kanou. 
  7. Οι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, μέσα από το κάλεσμα του Σάμουελ Μπακ, διαπρεπούς Εβραίου ζωγράφου, που ξέφυγε από τα ναζιστικά κολαστήρια και μας καλεί σε αντιφασιστική επαγρύπνηση με τη Μαρτυρία του. 
  8. Οι συμπαραστάτες του αντιφασιστικού κινήματος σε όλον τον κόσμο, που μετέτρεψαν τη 19 Γενάρη σε ένα κύμα διεθνούς αλληλεγγύης και θα κοιτάνε εκείνη τη μέρα προς την Αθήνα, συγκεντρωμένοι έξω από ελληνικές πρεσβείες και προξενεία: στο Λονδίνο, τη Γλασκώβη, το Εδιμβούργο, το Λιντς, το Μπρίστολ, το Δουβλίνο, το Ντέρυ, τη Βαρκελώνη, την Οσσόνα, τη Μανρέσα, τη La Garriga, το Bilbao, τη Λυών, την Κοπεγχάγη, τη Βιέννη, το Τάμπερε, τη Βαρσοβία, το Βίλνιους, τη Μόσχα, το Σικάγο, τη Νέα Υόρκη, το Μόντρεαλ, το Τορόντο, το Σύδνεϋ, την Καμπέρα και πολλές άλλες πόλεις του κόσμου. 
  9. Οι εκατοντάδες διαδηλωτές που θα ταξιδέψουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αθήνας, από την Θράκη μέχρι την Κρήτη, βάζοντας έτσι τα θεμέλια ενός δικτύου αντιφασιστικών πόλεων. Οι Δήμοι που έχουν ήδη πάρει αποφάσεις συμμετοχής στη 19 Γενάρη είναι: Αθηναίων, Γαλατσίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Ζωγράφου, Πετρούπολης, Κορυδαλλού, Μοσχάτου-Ταύρου και Ρεθύμνου. 
  10. Τέλος, στην 19 Γενάρη μάς θέλουν οι φίλοι και οι φίλες μας που δεν θα καταφέρουν να είναι εδώ, γιατί έγιναν οι ίδιοι μετανάστες και είναι πλέον σε άλλες πόλεις του κόσμου, στην αναζήτηση μιας δουλειάς και μιας καλύτερης ζωής. Για κάθε έναν και κάθε μία από αυτούς, αξίζει να είμαστε εκεί.
Λοιπόν τι λέτε; Θα δώσουμε ραντεβού 2μμ στην Ομόνοια στις 19 Γενάρη;
Επικοινωνία: Αthensantifa19jan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου