Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Σπ. Χαλβατζής: Επιβάλλεται η αναβάθμιση του Πάρκου Τρίτση

Δεν είναι τυχαία η εγκατάλειψή του
Τα σοβαρά προβλήματα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντ. Τρίτσης», με αποκορύφωμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης και τους κινδύνους που δημιουργούνται για τη βιοποικιλότητα του πάρκου και την ασφάλεια των επισκεπτών, ανέδειξε στη Bουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής.

Εκτίμησε πως η εικόνα εγκατάλειψης του πάρκου δεν είναι τυχαία, αλλά αποτέλεσμα «συστηματικής υποβάθμισης για να εξυπηρετηθεί ακόμα παραπέρα η εμπορευματοποίησή του, η λογική της ανταποδοτικότητας, που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως πηγή κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο». 
Σε αυτή την κατεύθυνση απαίτησε έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών του πάρκου, επαρκή, σταθερή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία, συντήρηση και φύλαξη του πάρκου. 
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, υπεραμύνθηκε της επιλογής συγχώνευσης του φορέα διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση στο μητροπολιτικό φορέα ανάπλασης. Υποστήριξε πως το προσωρινό ΔΣ του φορέα αποτελεί ευκαιρία για ένα «νέο ξεκίνημα» και πως θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Μάρτη, με προτεραιότητα την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τους εργαζόμενους, καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών. «Η βέλτιστη διαχείριση, η είσπραξη εσόδων, η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα είναι δυνατότητες που ανοίγονται για ένα νέο μοντέλο αποτελεσματικής οικονομικής διαχείρισης, αν όχι οικονομικής αυτοτέλειας», ανέφερε ο Στ. Καλαφάτης.
Ο Σπ. Χαλβατζής απάντησε πως επιβάλλεται να αναβαθμιστεί το πάρκο, το οποίο μπορεί να καταστεί μια όαση για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας. «Υποβαθμίζεται συνεχώς η ζωή των εργαζομένων, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, απολύσεις και ανεργία. Ας μη δυσκολεύουμε και άλλο τη ζωή τους με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος», τόνισε χαρακτηριστικά.
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου