Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Να συνεχίσει το «Βοήθεια στο Σπίτι» απαιτεί ο Δήμος Αγ.Αναργύρων-Καματερού

Στο πλευρό των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», η εφαρμογή του οποίου λήγει στις 31 Μαρτίου, τάχθηκε με ομόφωνο ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Επιπλέον, το Σώμα ζητεί την συνέχιση λειτουργίας του προγράμματος και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας. Ο δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος της ΠΕΔΑ Νίκος Σαράντης, ο οποίος εξαρχής έχει καταστήσει σαφέστατη τη θέση του υπέρ του προγράμματος και των εργαζομένων, επανέλαβε πως εμμένει σε αυτή την άποψη και περιμένει και από την ΚΕΔΕ να υιοθετήσει την ίδια γραμμή. «Από την πλευρά του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού και της ΠΕΔΑ έχουν γίνει προσπάθειες, μπορεί όχι όλες, αλλά έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες και διάφορες συναντήσεις, μέχρι κάποια στιγμή που δεν μας δεχόντουσαν καν να μιλήσουμε. Εμείς παραμένουμε στην ίδια θέση, ότι το βοήθεια στο Σπίτι πρέπει να παραμείνει ως έχει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαράντης.
Δανάκος: Αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων δήλωσε και ο πρώην δήμαρχος Καματερού και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωτική Πορεία» Χριστόφορος Δανάκος, ο οποίος επέκρινε την Κυβερνητική πολιτική. «Εμείς συμφωνούμε όπως έχει έρθει η πρόταση και παράλληλα ψήφισμα. Βιώνουμε όλοι παρόμοιες καταστάσεις και θα τις βιώσουμε ακόμα πιο έντονα με την πολιτική που ακολουθείται από την Κυβέρνηση. Ούτως ή άλλως αυτό ήταν ήδη προσχεδιασμένο για τις ιδιωτικοποιήσεις των πάντων, ακόμα και των κοινωνικών υπηρεσιών και του πολιτισμού και της παιδείας. Θα πρέπει αν αντιδράσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικά και εμείς θα πρέπει να είμαστε από τους δήμους, που νομίζω ότι θα είναι συνολική αυτή η αντιμετώπιση απ’ όλες τις δημοτικές αρχές, να εναντιωθούμε και στα επιπρόσθετα μέτρα που έρχονται στη χώρα μας καθ’ υπαγόρευση της τρόικας», ήταν τα λόγια του κ. Δανάκου.
Σκολαρίκος -Γκολφινόπουλος: Να μην αρκεστεί ο δήμος σε ψηφίσματα και αποφάσεις, αλλά να υποστηρίξει στην πράξη και με κινητοποιήσεις τους εργαζόμενους και το «Βοήθεια στο Σπίτι», πρότειναν οι επικεφαλείς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της «Αλληλεγγύης» κ.κ. Πάνος Σκολαρίκος* και Γιάννης Γκολφινόπουλος αντίστοιχα. Ο μεν πρώτος δήλωσε πως δεν αρκεί να πάρει απλά μια απόφαση το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και να την υποστηρίξει στην πράξη. «Δεν μας ικανοποιεί η μορφή που έχει μέχρι στιγμής, είμαστε υπέρ της κατ’ οίκον δωρεάν υγείας», υπογράμμισε ο κ. Σκολαρίκος. Ο δε κ. Γκολφινόπουλος ζήτησε πέρα από τα όποια ψηφίσματα να ασκηθεί πίεση και προς την ΚΕΔΕ για σχετική απόφαση.
Ψήφισμα
Τελικώς, το Σώμα ενέκρινε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα-πρόταση των εργαζομένων:
«Τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι κοινωνικής μέριμνας μέσα από τη 14χρονη λειτουργία τους και αποτελώντας όλα αυτά τα χρόνια την καρδιά της κοινωνικής πολιτικής του δήμου απέδειξαν όχι μόνο την πολύτιμη συμβολή τους, αλλά και την απόλυτη αναγκαιότητα ύπαρξής τους, ως αναπόσπαστο κομμάτι της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόνοιας. Οι εργαζόμενοι στις εν λόγω δομές, δέσμιοι της εργασιακής ομηρίας όλα αυτά τα χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με αμοιβές κατά πολύ χαμηλότερες σε σχέση με των ΙΔΑΧ συναδέλφων τους, υπερβαίνοντας πολλές φορές τα στενά επαγγελματικά καθήκοντά τους, υπηρετώντας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και στελεχώνοντας την ίδια στιγμή και τα ΚΑΠΗ του δήμου, λόγω της έλλειψης τακτικού προσωπικού, σήμερα κινδυνεύουν άμεσα μετά τις 31 Μαρτίου, όπου λήγει η παράταση των δομών αυτών, να πεταχτούν κυριολεκτικά στο δρόμο. Στόχος της Κυβέρνησης είναι η συνέχιση των δομών αυτών, είτε με τη μορφή Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, είτε με την απευθείας εκχώρησή τους σε ιδιώτες. Σ’ αυτή την κατεύθυνση ζητούμε σήμερα από το δημοτικό συμβούλιο την λήψη απόφασης σχετικά με τα ακόλουθα: -Πρώτον και κύριο να μην συνεχιστεί το πρόγραμμα με τη μορφή των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων ή με την εκχώρησή τους σε ιδιώτες. -Να μην σταματήσει η λειτουργία του προγράμματος και να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων, δρομολογώντας σε επόμενο στάδιο τη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. -Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων. Μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο κάνουμε λόγο για δημόσιες, δωρεάν, κρατικές κοινωνικές δομές, με χρηματοδότηση πλήρη από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να καλύπτουν χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη αυτών των υπηρεσιών».
Πηγή: news TA
* Ο "Παρατηρητής" δημοσιεύει αυτούσιο το κείμενο από το news TA. Να διευκρινιστεί, όμως,  ότι ο δημοτικός σύμβουλος Σκολαρίκος λέγεται Θοδωρής και όχι Πάνος, όπως και ότι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ο Δημήτρης Κατσαντώνης και όχι ο εν λόγω προαναφερόμενος σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου