Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Μαρξισμός 2013, 16-19 του Μάη ΑΣΟΕΕ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του τετραήμερου φεστιβάλ ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ 2013: ΕΔΩ
Ο Μαρξισμός 2013 είναι ένα τετραήμερο με συζητήσεις και ιδέες για το πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο.

Από την Αίγυπτο και την Τυνησία μέχρι την Ισπανία και την Πορτογαλία εκατομμύρια ξεσηκώνονται ενάντια σε ένα σάπιο σύστημα. Όσοι ισχυρίζονται ότι οι επαναστάσεις και η σοσιαλιστική προοπτική ανήκουν στο παρελθόν διαψεύδονται καθημερινά.
Στην Ελλάδα, δίνουμε φοβερές μάχες πάνω από τρία χρόνια τώρα ενάντια στις τροϊκανές κυβερνήσεις και τα μνημόνια τους, αλλά και ενάντια στην προσπάθεια να μας διασπάσουν ανάλογα με το χρώμα, το φύλο ή την καταγωγή μας. Φέτος, η 19 Γενάρη έγινε ορόσημο στην πάλη για να μην μας γυρίσουν πίσω στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και στο Ολοκαύτωμα.
Όπως κάθε χρόνο, ακτιβιστές από όλους τους χώρους και από όλους τους αγώνες και τα κινήματα θα ανταμώσουμε το Μάη στον Μαρξισμό 2013, θα συζητήσουμε και θα αναζητήσουμε τις ιδέες της νίκης και της ανατροπής.
Καλεσμένος από τη Βρετανία είναι ο Αλεξ Καλλίνικος, ηγετικό στέλεχος του SWP , συγγραφέας και αναλυτής των οικονομικών εξελίξεων, οΡόνι Μαργκόλις από το Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα της Τουρκίας (DSIP) και ο Ντίνος Αγιομμαμίτης από την οργάνωση Εργατική Δημοκρατία στην Κύπρο.
Εντυπωσιακή είναι η συζήτηση για την αριστερά και τις προοπτικές με ομιλητές από ένα μεγάλο φάσμα από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η αντιπαράθεση πάνω στις στρατηγικές επιλογές είναι στο κέντρο των συζητήσεων. Συμμετέχουν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), ο Αλέκος Αλαβάνος (Σχέδιο Β), η Μαρία Στύλλου (ΣΕΚ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ο Δημήτρης Τσουκαλάς (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), ο Άγγελος Χάγιος (ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ), η Βασιλική Κατριβάνου (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) ο Πάνος Γκαργκάνας (ΣΕΚ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ο Χρήστος Κεφαλής(περιοδικό Μαρξιστική Σκέψη), ο Χρηστος Μπίστης (ΕΚΚΕ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ο Παναγιώτης Σωτήρης (ΑΡΑΝ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ο Κώστας Παπαδάκης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ο Δημήτρης Σαραφιανός (ΑΡΑΣ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ο Γιάννης Χριστόπουλος (Αριστερή Συσπείρωση/ΑΝΤΑΡΣΥΑ)οΔημήτρης Θανασούλας (ΟΚΔΕ Σπάρτακος/ΑΝΤΑΡΣΥΑ) .
Στις συζητήσεις συμβάλλουν πανεπιστημιακοί και ιστορικοί όπως ο Γιώργος Ρούσσης, ο Προκόπης Παπαστράτης, ο Μιχάλης Λυμπεράτος, ο Σταύρος Μαυρουδέας, ο Σπύρος Μαρκέτος, ο Δημήτρης Χριστόπουλος, ο Δημήτρης Λιβιεράτος, ο Θανάσης Καμπαγιάννης και ο Λέανδρος Μπόλαρης.
Συμμετέχουν εκπρόσωποι κοινοτήτων όπως οι εργαζόμενοι από τη Μανωλάδα, ο Τζαβέντ Ασλάμ, Πακιστανική Κοινότητα, Εντμοντ Γκουέρικαι Ιλσα Μανε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Αλβανών μεταναστών, η Ραμπάπ Χασάν, Αιγυπτιακή Κοινότητα.
Μαζί τους στελέχη της ΚΕΕΡΦΑ, όπως ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και ο Βασίλης Κουκαλάνι, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Συμβάλλουν στις συζητήσεις επίσης ο Κώστας Αρβανίτης, δημοσιογράφος, ο Μωυσής Λίτσης, μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΑ, ο Άρης Χατζηστεφάνου, συντελεστής των Debtocracy, Catastroika και Infowar.
Συμμετέχουν συνδικαλιστές όπως ο Νίκος Φωτόπουλος (πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ), ο Γιάννης Κούτρας (Δ.Σ ΕΝΙΘ, περιφ.σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας), ο Κώστας Καταραχιάς (γραμματέας συλλόγου Αγ.Σάββα, Δ.Σ ΕΙΝΑΠ), η Μαργαρίτα Παπαμηνά (σύλλογος δασκάλων Χανιά, νομαρχιακή επιτροπή ΑΔΕΔΥ), η Γιάννα Σακελλαρίου (εργασιακή επιτροπή ΔΟΛ), ο Βασίλης Συλλαϊδής (Δ.Σ σωματείου ΙΝΤΡΑΚΟΜ).
Θα υπάρχει συναυλία το Σάββατο βράδυ με τους ENCARDIA, τον Περικλή Λορίδα και τους εραστές του ονείρου, τη Νατάσα Παπαδοπούλου και τους ΕΣΕΛΟΝ. Την Παρασκευή βράδυ θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Ταξισυνειδησία-η άγνωστη ιστορία του ελληνοαμερικάνικου ριζοσπαστισμού»

είσοδος ενίσχυσης: 10 euros, άνεργοι/μαθητές: 5 euros
Πάρτε μια γεύση από προηγούμενες χρονιές:
http://informationlibre.wordpress.com
http://tinyurl.com/cdvd2mq
οργανώνεται από το
Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
(Συμμετέχει στην  ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου