Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ο νέος ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στους Αγίους

Συγκέντρωση για την ανεργία στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων τη Δευτέρα 10 Ιούνη στις 7.30 το απόγευμα με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα διοργανώνει ο Δυτικός Τομέας της ΚΟΑ του ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή του τονίζει:
«Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η συνολική ανεργία προσεγγίζει το 30%. Στις ηλικίες 15-24 ετών φτάνει το 64,2%, ενώ στις ηλικίες 25–34 ετών στο 36.2%. 
Το πρόβλημα είναι εκρηκτικό, ενώ τα αληθινά στοιχεία ανεργίας είναι ακόμη μεγαλύτερα καθώς τα στοιχεία του ΟΑΕΔ δεν υπολογίζουν αυτούς που ψάχνουν πρώτη φορά για δουλειά, ενώ προσμετρούν στους εργαζομένους αυτούς που κάνουν 1-2 μεροκάματα τον μήνα. Η ανεργία πηγαίνει μαζί με τα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα, όπως είναι η ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η ανασφάλιστη και μαύρη εργασία, οι εργασιακές σχέσεις-λάστιχο και τα μεροκάματα πείνας των 300 και 400 ευρώ.

Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση και η εργοδοσία αξιοποιούν τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας. Τα δάκρυα της κυβέρνησης για την ανεργία είναι υποκριτικά. Μοναδικό μέλημά της είναι η εξυπηρέτηση των μονοπωλίων και των επιχειρηματιών.
Δηλαδή: Με τον φόβο και τον βραχνά της ανεργίας εκβιάζουν τους εργαζόμενους προκειμένου να δεχτούν το τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων τους. Προβάλλουν ως πρότυπα τους μισθούς Βουλγαρίας και Κίνας, το «ιρλανδικό θαύμα», που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ταφόπλακα για τον εργαζόμενο λαό.
Παράλληλα ωθούν χιλιάδες ανέργους σε ολιγόμηνα και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης, που τελικά ανακυκλώνουν την ανεργία, προσφέροντας τζάμπα εργασία στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Σε αυτό το αλισβερίσι σημαντικό ρόλο έχουν αναλάβει και οι δήμοι όπως και διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, τόσο στη φάση της κρίσης όσο και στη φάση της όποιας αναιμικής ανάκαμψης, θα συνοδεύεται από μεγάλη φτώχεια και υψηλή ανεργία. Ακόμα και σε χώρες που είχαν και έχουν υψηλούς δείκτες ανάπτυξης η ανεργία δεν σταμάτησε. Αυτό γιατί η ανεργία πάει μαζί με τον καπιταλισμό.
Οι άνεργοι και οι οικογένειές τους, οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, με τη δική τους λαϊκή συμμαχία πρέπει να αψηφήσουν τους εκβιασμούς και να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, να αντιπαλέψουν την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας που ξεθεμελιώνει κάθε εργατικό δικαίωμα και να οργανώσουν την πάλη τους για να απαλλαγούν από το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τις κρίσεις και την ανεργία.
Καλούμε τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους φορείς, τις επιτροπές ανέργων, τα μαθητικά συμβούλια να έρθουν να ακούσουν τις Θέσεις του ΚΚΕ. Να πάρουν τον λόγο, να τοποθετηθούν, να αποφασίσουν παράλληλα να οργανώσουν ακόμη πιο τολμηρά την πάλη τους ενάντια στην ανεργία και το καπιταλιστικό σύστημα που τη γεννά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου