Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Η διάλυση του ΕΟΠΥΥ, ο δήμαρχος και η «Αλληλεγγύη»

Η δημοτική παράταξη «Αλληλεγγύη η δύναμή μας» κατέθεσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο  ερώτηση προς τον δήμαρχο Ν. Σαράντη, αν θα λάβει μέτρα σχετικά με το διαφαινόμενο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ για να εισπράξει την διαβεβαίωσή του ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν θα κλείσει, όπως τον διαβεβαίωσε του υπουργείο. Δεκαπέντε ώρες μετά, ο δήμαρχος άλλαξε ρότα, όπως καταγγέλλει η «Αλληλεγγύη» και εξέδωσε ανακοίνωση, διοργανώνοντας παράλληλα ενημερωτική συγκέντρωση.
Ας παρακολουθήσουμε τα δημοσιεύματα της «Αλληλεγγύης» και την ανακοίνωση του δημάρχου.

«Αλληλεγγύη» # Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ #  
 Σε ερώτησή μας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο,
«Πρόκειται η Δημοτική Αρχή να λάβει μέτρα σχετικά με το διαφαινόμενο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ ή θα έρθει πάλι κατόπιν εορτής να ζητάει τα ρέστα, με επιστολές και βαρύγδουπες ανακοινώσεις, από τους "ΠρασινοΜπλέ" λωποδύτες κυβερνώντες που τόσα χρόνια στηρίζει;»
Ο κ.Σαράντης ήταν λακωνικός.
«Ο ΕΟΠΥΥ δεν θα κλείσει. Με έχει διαβεβαιώσει το Υπουργείο»
Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Γεωργιάδη, δεν θα μας φανεί περίεργο ο κ. Σαράντης να αλλάξει για άλλη μια φορά ρότα στα πανιά του και με μια ακόμα επιστολή να νίψει τας χείρας του, απαλλαγμένος από κάθε τύψη για τη δημόσια υγεία που και ο ίδιος στραγγαλίζει με την αδράνειά και τη συμμόρφωσή του.

Κύριε Σαράντη, δε θέλουμε χορηγό το "ΣΚΑΙ" για τους εμβολιασμούς των παιδιών μας, θέλουμε ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Θέλουμε ένα δήμαρχο που να μπορεί να το υπερασπιστεί, να το διεκδικήσει. Είναι δικαίωμα η απρόσκοπτη πρόσβαση στην υγεία για κάθε δημότη, για κάθε άνθρωπο!

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Ο ΕΟΠΥΥ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΡΙΟ
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕ/Η
Η Κυβέρνηση για να υπηρετήσει τις μνημονιακές επιταγές διαλύει τα πολυιατρεία ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και απολύει γιατρούς και εργαζόμενους.
Θα μετατρέψουν όσα πολυιατρεία δεν κλείσουν σε υποβαθμισμένες δομές με χαμηλού επιπέδου Υπηρεσίες υγείας, με οικονομική επιβάρυνση.
Η παράλληλη διάλυση του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος θα οδηγήσει αναγκαστικά σε ιδιωτική ασφάλιση για όποιον αντέξει το κόστος. Οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας ανάλογα με το ¨πακέτο¨ ιδιωτικής ασφάλισης που θα μπορούν να πληρώσουν.
Το δικαίωμα για δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας θα γίνει άπιαστο όνειρο για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας.
ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ;
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  1. ΕΟΠΥΥ βασική μορφή παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με δημόσιο χαρακτήρα και με λειτουργία παρόχου και αγοραστή υπηρεσιών υγείας.
  2. Όχι στη συρρίκνωση ή κλείσιμο πολυιατρείων (σταθερή δομή). Αντίθετα, λειτουργία τους σε διευρυμένο ωράριο, στελέχωση με ειδικότητες, πλήρη ανάπτυξη εργαστηρίων (αστικά κέντρα υγείας) κατανεμημένα με γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια. Ο οικογενειακός γιατρός λειτουργεί σε αρμονική συνεχή συνεργασία με πολυιατρείο και όχι σαν υποκατάστατο.
  3. Πρόσβαση όλων στις δημόσιες δομές υγείας ανεξάρτητα από ασφαλιστική ικανότητα.
  4. Όχι σε κλειστούς προϋπολογισμούς ΕΟΠΥΥ γιατί το μόνο που δημιουργούν είναι μεταφορά και άλλων οικονομικών βαρών στους ασφαλισμένους. Η παροχή υγείας είναι μια βασική κοινωνική προσφορά του κράτους στους πολίτες και όχι οικονομική διαδικασία προσπορισμού κερδών.
  5. Όχι στη μεταβολή των εργασιακών σχέσεων των γιατρών που ήδη υπηρετούν υποαμειβόμενοι, ανασφάλιστοι και χωρίς συνταξιοδοτικό δικαίωμα, παρά τα 15-20 και πλέον έτη σταθερής εργασίας.
  6. Ο ΕΟΠΥΥ είναι ήδη υποστελεχωμένος και χρειάζεται προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και όχι απολύσεις (άμεσες ή μέσα από διαθεσιμότητα).
ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4/12/13 ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΜΕΛΙΝΑ (Καματερό) ΩΡΑ :19:00

«Αλληλεγγύη» # 15 ΩΡΕΣ(!) ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ #
Ομολογούμε τον εντυπωσιασμό μας!
Μόνο ο Δήμαρχος Αγ.Αναργύρων - Καματερού, κ.Σαράντης, έχει αυτή την απίστευτη δυνατότητα να αλλάζει στάση, απόψεις, να βγάζει ανακοινώσεις κατά ριπάς, να είναι παντού και πάντα έτσι όπως ακριβώς θέλει ο καθένας να τον δει. Λυπημένο τον θες, τον έχεις. Επαναστάτη; εύκολα. Καθαριστή; Εθελοντή; Ακτιβιστή; Υπάρχουν και για αυτά φωτογραφίες!
Ο ΕΟΠΥΥ διαλύεται και ο Δήμαρχος παίζει τα δικά του επικοινωνιακά παιχνίδια έχοντας μετατρέψει το γραφείο του σε ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Μόνο 15 ώρες μετά τη δημοσίευση κριτικής από την παράταξή μας, για την στάση συνενοχής που είχε κρατήσει στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σε σχέση με το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, ο δήμαρχος δίνει εντολή και το γραφείο εκδίδει άλλη μια ανακοίνωση! Ενώ ο πανικός είναι τόσος που καλεί και σε συγκέντρωση ενημέρωση!
Εμείς απλά θα πούμε ότι στην μνημονιακή κατρακύλα που μας παρασύρει και γκρεμίζει τις ζωές μας, κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφήνει κανέναν να μένει απ' έξω. Όμως στην κοινωνία και την πόλη που διεκδικούμε, στα όνειρα μας και τις ελπίδες μας για το μέλλον, τα παλιά, φθαρμένα, αναξιόπιστα και άτολμα υλικά δεν χωράνε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου