Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον δήμαρχο για διάλογο με την Χρυσή Αυγή

Με ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" καταγγέλλουν τον δήμαρχο Αγίων Αναργύρων Νίκο Σαράντη ότι σε ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή η Χρυσή Αυγή,  άνοιξε διάλογο μαζί τους, απαντώντας στην ερώτησή της επικαλούμενος τους θεσμούς.
Η ερώτηση - που δεν είναι η μόνη που έχει κατατεθεί από την ΧΑ για θέματα της περιοχής είχε ως θέμα τα μαγαζιά των Πακιστανών στην περιοχής μας και απευθυνόταν στους υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας, Δημόσιας Τάξης και Υγείας. Από τα πρακτικά της βουλής φαίνεται ότι με τον ίδιο τρόπου του δημάρχου απάντησε μόνο ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, ο Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, ενώ οι άλλοι δύο δεν απάντησαν.
Δείτε και τα σχετικά έγγραφα.
Η ανακοίνωση - καταγγελία των συμβούλων της "Λαϊκής Συσπείρωσης", με υπογραφή οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ αναφέρει:
«Στις 5.11.2013 κατατέθηκε στη Βουλή ερώτηση με θέμα «Πλήθος παράνομων καταστημάτων Πακιστανών στους Αγίους Αναργύρους Αττικής» από το βουλευτή Γερμενή της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».
Πρόκειται για μια ακόμα κίνηση των φασιστών που στόχο έχει να  δηλητηριάσει με ρατσιστικό μίσος το λαό του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού και να στοχοποιήσει τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή μας.
Η κίνηση αυτή είναι συνέχεια των δολοφονικών επιθέσεων σε σπίτια, καταστήματα και στέκια μεταναστών που εκδηλώθηκαν στο δήμο το προηγούμενο διάστημα.
Στείλαμε επιστολή στο δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Σαράντη  ζητώντας ως ελάχιστη απάντηση στους φασίστες να επιστραφεί η ερώτηση ως απαράδεκτη.
Ο δήμαρχος απάντησε πως έχει υπάρξει απάντηση στην ερώτηση της Χρυσής Αυγής που γνωστοποιεί ότι «ο δήμος τηρεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες για όλους όσους αιτούνται άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και ζουν νόμιμα στη χώρα».
Η υιοθέτηση της θεσμικής προσέγγισης απέναντι στη Χρυσή Αυγή αντικειμενικά ρίχνει νερό στο μύλο των φασιστών και τους αναγορεύει σε συνομιλητές.
Με τους απόγονους των Ναζί και της Χούντας δεν μπορεί να υπάρξει κανένας διάλογός, καμία κουβέντα.
Η φασιστική πρόκληση δε θα περάσει. Ο λαός των Αγίων Αναργύρων-Καματερού έχει εμπειρία και μνήμη.
Τον καλούμε να απομονώσει τους φασίστες. Να μην έχουν τόπο να σταθούν στις γειτονιές μας.
Να συστρατευτεί με το ΚΚΕ, κόντρα σε μονοπώλια και Ε.Ε., για μια ισχυρή εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση.»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου