Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ο δήμαρχος μας, ο Ευρωπαίος....

Ο ισχυρισμός του δήμαρχου Νίκου Σαράντη ότι το γεγονός της διαβίβασης του εγγράφου είναι τυχαίο, εμάς δεν μας πείθει. Όσο κι αν επιχειρείται να υποβιβαστεί το θέμα με το αντικομουνιστικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020», άλλα δείχνουν οι δράσεις του και τον διαψεύδουν. Σε ανύποπτο χρόνο, όχι μακρινό, 19 Μαΐου 2013, φιλοξένησε και διοργάνωσε από κοινού με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου» με θέμα "Αναπτυξιακές πολιτικές και πρωτοβουλίες της Ε.Ε. και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".
Η εκδήλωση αυτή, ήταν στο πλαίσιο των δράσεων για την επέτειο της 9ης Μαΐου "Ημέρα της Ευρώπης". Όμως, η επέτειος της 9ης Μαΐου έχει καθιερωθεί σαν μέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών, είναι η μέρα που στις 00.43, στο Κάρλσχορτ – προάστιο του Βερολίνου – η χιτλερική Γερμανία υπογράφει την άνευ όρων παράδοσή της στον Κόκκινο Στρατό. Οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε., με πρόσχημα το ότι στις 9 Μαΐου του 1950 δόθηκε στη δημοσιότητα η διακήρυξη Σουμάν, με την οποία γίνεται η αρχή για τη δημιουργία της σημερινής Ε.Ε., επιχειρούν να να σβήσουν από την ιστορική μνήμη, από τη συνείδηση λαού και νεολαίας τον τιτάνιο αγώνα των λαών ενάντια στον ναζισμό και τον φασισμό.
Έτσι, λοιπόν, «τίμησε» η δημοτική μας αρχή την 9η Μαΐου ή μήπως κι η εκδήλωση αυτή ήταν "εκ παραδρομής";
Σημειώστε ότι γι' αυτή την εκδήλωση δεν υπήρξε δελτίο τύπου του! Γιατί άραγε;
Αν αποποιείται, λοιπόν, της διακίνησης του εγγράφου, είναι γιατί προσπαθεί να φανεί αλλιώτικος, τώρα, που ο ήλιος  (η κορώνα του) του ΠΑΣΟΚ (το κόμμα του) πνέει τα λοίσθια! Κι επιχειρεί να παρουσιασθεί ως ανεξάρτητος. Υπάρχει, όμως, κανείς που θα τον πιστέψει; Υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι, όπως το 2006 και 2010, με τη μόνη διαφορά ότι τώρα το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει χρίσματα. Τι να δώσει τρομάρα του!
Η πραγματικότητα δεν κρύβεται ούτε φτιασιδώνεται με πράξεις "αλληλεγγύης" και πολιτιστικών ή αθλητικών εκδηλώσεων. Είναι ένας δήμαρχος που υπεραμύνθηκε του Καλλικράτη, που επέβαλε πρόσθετους φόρους και υπέρογκα τέλη στους πολίτες, ένας δήμαρχος που επικαλείται συνεχώς τους νόμους και την τήρησή τους. Ένας δήμαρχος που προώθησε, προωθεί και υλοποιεί τις αντιδραστικές πολιτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε.
Δημοσίευμα για την εκδήλωση του δήμου – Ε.Ε.

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο "Σπύρος Αποστόλου" στους Αγίους Αναργύρους ημερίδα με θέμα "Αναπτυξιακές πολιτικές και πρωτοβουλίες της Ε.Ε. και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης.
Ο δήμαρχος των Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης στήριξε αυτή την δράση, ο οποίος προσφώνησε την εκδήλωση.
Η ανταπόκριση του κόσμου ηταν πολύ θετική. Οι πολίτες στήριξαν με την παρουσία τους αυτή την ημερίδα. Είναι πολύ θετικό και δημιουργικό να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις.
Ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Γιάννης Παναγιωτόπουλος, το Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ροδή Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, ο Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Άρης Περουλάκης καθώς και ο Καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας συμμετείχαν ως κεντρικοί ομιλητές.
Μετά απο τις εισηγήσεις ακολούθησε επικοδομητικη συζήτηση με τους πολίτες.
Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.
Να σημειώσουμε ότι τέτοιες ημερίδες θα λάβουν χώρα και σε άλλους δήμους του λεκανοπεδίου.
Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις για την επέτειο της 9ης Μαΐου "Ημέρα της Ευρώπης" και αποσκοπούσε στην δημιουργία ενός μοντέλου ενημέρωσης και διαλόγου με τους πολίτες, αφού το 2013 έχει ανακηρυχθεί το Ευρωπαϊκό Ετος Πολιτών.
Πηγή: Γιώργος Κουλουράς  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου