Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Καταγγελία της ΕΣΗΕΑ σε βάρος του Δήμαρχου Ν. Σαράντη

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος Χρίστος Βούζας 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση την οποία δέχτηκε ο συνάδελφος Χρίστος Βούζας, λόγω ρεπορτάζ που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr.
Οι επιθέσεις κατά συναδέλφων έχουν πληθύνει τα τελευταία χρόνια και μάταια ζητούμε από τους αρμόδιους να πάρουν μέτρα, έτσι ώστε οι δημοσιογράφοι να ασκούν το επάγγελμά τους ελεύθερα και χωρίς να τρομοκρατούνται.
Το αξιοσημείωτο, όμως, της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι ότι η επίθεση δεν προέρχεται από «αγνώστους» αλλά από εκλεγμένους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης!!!

Συγκεκριμένα, ο απερχόμενος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης και ο στενός του συνεργάτης δήμαρχος Ηλιουπόλεως Βασίλης Βαλασόπουλος εξύβρισαν, στη συνέχεια απείλησαν και στο τέλος επιτέθηκαν με κλωτσιές και μπουνιές στο συνάδελφο, με αποτέλεσμα να του σπάσουν τα γυαλιά μυωπίας και να του προκαλέσουν εκδορές.
Τα γεγονότα είναι πρωτοφανή και εισάγουν νέα ήθη. Εάν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού συμπεριφέρονται ως κοινοί τραμπούκοι, αναρωτιόμαστε τι πρότυπα αποτελούν για τους πολίτες της χώρας μας.
Καλούμε τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν μέτρα για το πρωτάκουστο συμβάν και να καταδικάσουν αμέσως τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Οι συνάδελφοί μας δεν τρομοκρατούνται από κανέναν και θα ασκούν το λειτούργημά μας, όπως επιβάλλει η παράδοση και οι Κανόνες Δεοντολογίας.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πηγή: ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου