Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

"ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ" ΣΕ 13 ΑΤΟΜΑ

Παραβρέθηκα κι εγώ στην "απολογία πεπραγμένων" της δημοτικής αρχής για το έτος 2008, που έλαβε χώρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο. Στην έναρξη της διαδικασίας για την ακρίβεια.
Ανάμεικτα τα συναισθήματα που μου προκλήθηκαν από τα λεγόμενα του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Είχαν αποφασίσει λέει σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, στις 2 Ιουλίου, να πραγματοποιήσουν τον Απολογισμό Πεπραγμένων του προηγούμενου έτους, βάσει του άρθρου του 217 του Κώδικα των Δήμων. Κι έτσι να 'ναι για δείτε παρακάτω στο Δήμο Ιλίου πως έγιναν τα πράγματα.
Καταγγέλθηκε όλη η διαδικασία - τόσο η τυπική όσο και η ουσιαστική - από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Τσώκο, Νικητόπουλο και Ραυτόπουλο, με τη σειρά που μίλησαν και αποχώρησαν από τη διαδικασία.
Μάλιστα όταν ο κ. Νικητόπουλος κατήγγειλε ότι η πρόσκληση πήγε χθες το βράδυ, μετά το όσα γράφτηκαν στο blog του, ο κ. Σπανός απάντησε ότι δεν έχει καλή άποψη για τα blogs γιατί παραπληροφορούν.
Πάντως, βούτυρο στο ψωμί του προεδρείου ήταν η αποχώρηση των Τσώκου, Νικητόπουλου, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν να δώσει εξηγήσεις ο δήμαρχος κ. Σαράντης, επικαλούμενοι ότι την ευθύνη την έχει ο πρόεδρος του δ.σ. κ. Σπανός.
Ο Σ. Ραυτόπουλος τοποθετήθηκε κατακρίνοντας τη διαδικασία και αναφερόμενος στην ουσία είπε ότι η δημοτική αρχή όχι μόνο έπρεπε να στείλει πρόσκληση αλλά και την εισήγηση της ώστε να μπορέσουν οι δημοτικές παρατάξεις να ελέγξουν τα "πεπραγμένα" της δημοτικής αρχής. Ψιλά γράμματα Σωτήρη μου!
Δείτε και σχετική ανάρτηση στο blog της Δημοτικής Αναγέννησης.
Στην αίθουσα από τους συμβούλους της μειοψηφίας έμειναν μόνο, η κα Τζένη Ζαλακούδη (του συνδυασμού Ταμπακίδη) που από καιρό έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της και ο Τάσος Αθανασόπουλος (του συνδυασμού Τρίγκα) ο οποίος είπε ότι αν και δεν ειδοποιήθηκε και αυτός όπως οι υπόλοιποι σύμβουλοι, θα παραμείνει για να ακούσει τον δήμαρχο, ως ακροατής!!! Τουλάχιστον Τάσο μου, έμαθες τίποτα παραπάνω, από όσα είπε για "πεπραγμένα" ο δήμαρχος;
Τελικά ξεκίνησε η διαδικασία με 13 δημότες ή κατοίκους να την παρακολουθούν.
Μάλιστα επειδή μέτρησα τους παριστάμενους και ήταν 20, κάτι το οποίο ανέφερα σε δημοτικό σύμβουλο, με "έβαλε στη θέση μου", λέγοντάς μου ότι, τα άτομα είναι 13, οι άλλοι εφτά είναι υπάλληλοι ή στελέχη της διοίκησης. Και δεν είχε άδικο.
Οι απορίες μου φυσικά παρέμειναν, ξαναρωτώ:
Τι φοβάται η διοίκηση Σαράντη; Τι θέλει να αποφύγει; Γιατί αυτή η μεθόδευση;

Είναι μόνο από αλαζονεία που προέρχεται από την ανικανότητα τους ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Δίπλα μας ακριβώς στο Δήμο Ιλίου τα πράγματα έγιναν κάπως αλλιώς:
  • Στις 09/06/2009 στάθηκε πρόσκληση προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους, που κοινοποιήθηκε στους κατοίκους, τους δημότες και του φορείς του Ιλίου καθώς και στα ΜΜΕ που έλεγε: Σας καλούμε σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 24η Ιουνίου 2009 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.30 μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου, σύμφωνα με την 164/30-04-2009 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και κατ΄ επιταγή του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006 Κ.Δ.Κ. για συζήτηση στο παρακάτω θέμα: Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έτους 2008
  • Ο Δήμος Ιλίου προχώρησε και σε κάτι που για το Δήμο μας είναι άγνωστος ΧΙ. Δημοσιοποίησε στην δικτυακή του πύλη τον απολογισμό αυτόν (86 σελίδες παρακαλώ).
Κι ο Δήμος Ιλίου ΠΑΣΟΚ είναι και διαφωνούμε με τις πολιτικές του...
Αλλά ενίοτε γίνονται και τα αυτονόητα...
Εδώ στους Αγίους Αναργύρους, η αλαζονεία είναι σαν τον γρίπη των χοίρων. Χτυπά αδιάκριτα τους δημάρχους.

Έλεος...





Για πατήστε πάνω στην εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου