Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ Ο.Τ. 409

Το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του δέσμευσε την έκταση των δύο (2) στρεμμάτων στο Ο.Τ. 409 για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού.

Ο χώρος πρέπει οπωσδήποτε να «αξιοποιηθεί» προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Προσωπικά θα ήθελα να δω εκεί ένα πολύ όμορφο πάρκο, με τα δέντρα του, την πρασινάδα του, τους χώρους για τα παιδιά.

Δεν θα ήθελα Βρεφονηπιακό Σταθμό όπως εισηγήθηκε ο Δήμαρχος κ. Σαράντης – θα μπορούσε να γίνει αλλού.

Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε την διαβεβαίωση του Δημάρχου, ότι αυτός ο χαρακτηρισμός είναι σήμερα ο ενδεδειγμένος. Κάτι που έπραξε και ο επικεφαλής της Δημοτικής Αναγέννησης Σωτήρης Ραυτόπουλος ο οποίος υπερψήφισε την εισήγηση.

Απορίες

Στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο, την συνεδρίαση του οποίου παρακολούθησα, δεν έλυσα κάποιες απορίες μου όπως:

ΓΙΑΤΊ το θέμα ήρθε 14 μήνες μετά την αίτηση των ιδιοκτητών;

ΓΙΑΤΊ δεν μας δόθηκε πλήρες ιστορικό του θέματος με αντίγραφα όλων σχετικών παραστατικών όπως η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας με ημερομηνία 17-10-2007 (μας δόθηκε η εισήγηση της 24-01-2007, η οποία είναι προγενέστερη) η αίτηση των ιδιοκτητών με ημερομηνία 31-03-2008;(μας δόθηκε η αίτηση 03-10-2007, η οποία και αυτή είναι προγενέστερη).

Επίσης δεν διευκρινίστηκαν κάποια θέματα όπως :

Στα αποσπάσματα που μας μοιράστηκαν, το site της Νέας Εποχής επισημαίνει ότι στους υπογράφοντες την ομόφωνη απόφαση φαίνεται ο κ. Σαράντης (σημερινός δήμαρχος) ως παρών, ενώ το απόσπασμα μας ενημερώνει στην πρώτη σελίδα ότι ο κ. Σαράντης δεν προσήλθε αν και κλήθηκε νόμιμα.

Ο τότε δημοτικός σύμβουλος κ. Σακέτος αν και φέρεται ότι αποχώρησε σε επόμενο θέμα, εν τούτοις στις υπογραφές της απόφασης απουσιάζει.

Μήπως χρειάζονται κάποιες διευκρινίσεις...

Αντιπαραθέσεις

Ο Δήμαρχος επιχείρησε να απαντήσει στα όσα δημοσιεύτηκαν στο blog του κ. Νικητόπουλου, ο οποίος όμως απουσίαζε λόγω ασθενείας. Κατανούμε απολύτως το Δήμαρχο για την ευαισθησία του. Και φυσικά θα πρέπει να δώσει κάποιες απαντήσεις, όπως ο κ. Νικητόπουλος οφείλει να δώσει διευκρινίσεις...

Όμως ...

Ορθώς ο Σ. Ραυτόπουλος κάλεσε τον Δήμαρχο να απαντήσει σε επόμενο συμβούλιο στο οποίο θα είναι παρών ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Την άποψη δε του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπανού ότι, ο κ. Νικητόπουλος μπορεί να διαβάσει τα πρακτικά, προσωπικά την αφήνω ασχολίαστη! Τον καλώ όμως να στείλει στο blog του κ. Νικητόπουλου την επίμαχη τοποθέτηση κι αν δεν θέλει εκεί, ας το κάνει στο δικό μου mail: http://paratiritis.agion.anargyron@gmail.com.

Άλλωστε κάτι που γράφεται στο διαδίκτυο, καλό είναι να απαντιέται εκεί, κι όχι στα παραπολιτικά του "ανένταχτου δημότη"!

Ίσως έτσι αναβαθμίζουμε λιγάκι την ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Δεσμευμένα οικόπεδα για κοινωφελείς χρήσεις

Ένα θέμα που εγείρει το blog dimotis-agan και το αναπαράγει το agioi anargyroi news είναι αυτό των δεσμευμένων ιδιοκτησιών προς χάριν του συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου.

Όντως είναι ένα θέμα και μάλιστα σημαντικό. Κανένας δεν θα ήθελε η ιδιοκτησία του να είναι δεσμευμένη και να μην μπορεί να την «αξιοποιήσει» όπως ούτε να λαμβάνει την προβλεπόμενη αποζημίωση. Μπορεί δε, σε κάποιες περιπτώσεις, να έχουν γίνει παράξενα αλισβερίσια.

Κατά την γνώμη μου αυτό που οφείλουμε πρωτίστως είναι να σκεφτόμαστε προς χάριν του κοινωνικού συνόλου, προς όφελος του λαού της περιοχής μας.

Θα πρέπει όμως να υπάρξει φροντίδα και για τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων ώστε να μπορούν να αποζημιωθούν Τα 14 χρόνια δέσμευσης είναι πάρα πολλά!

Η κοινή λογική και η δικαιοσύνη απαιτεί και αυτό!

Ιστορικό

Υπενθυμίζουμε το ιστορικό συμπληρώνοντας κάποιες απαραίτητες ημερομηνίες...

16-03-1995: Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει να δεσμεύσει το χώρο για σχολείο.

07-10-1997: Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει να δεσμεύσει το χώρο για να χρησιμοποιηθεί για κοινωφελή σκοπό.

18-04-2002: Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει να δεσμεύσει το χώρο για στάθμευση αυτοκινήτων (garage) στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του προαστιακού.

14-10-2005: Η Δ/νση Πολεοδομικού σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ στέλνει επιστολή στον δήμο με το οποίο ενημερώνει ότι απαιτείται κυκλοφοριακή μελέτη και ως εκ τούτου η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο.

24-01-2007: Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου ζητά την αποδέσμευση του χώρου, με εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

03-10-2007:Οι ιδιοκτήτες με αίτηση τους ζητούν εκ νέου υψομετρική βεβαίωση ώστε να αναγείρουν οικοδομή.

17-10-2007: Εισήγηση Τεχνικής Υπηρεσίας (για αποδέσμευση του χώρου;).

29-11-2007: Το θέμα προωθείται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29-11-2007 αλλά αποσύρεται.

31-03-2008: Νέα αίτηση των ιδιοκτητών για υψόμετρο!

02-07-2009: Το θέμα έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο με τα θέματα 13 & 14, σύμφωνα με τα οποία η Δημοτική Αρχή εισηγείται τον χαρακτηρισμό του σε χώρο πράσινου. Τα θέματα αποσύρονται για την αμέσως επόμενη συνεδρίαση.

07-07-2009: Το θέμα έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο με το θέμα 8 & 9, σύμφωνα με το οποίο η Δημοτική Αρχή εισηγείται τον χαρακτηρισμό του για βρεφονηπιακό σταθμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου