Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ΠΕΡΙ Ο.Τ. 409 - ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Καλέ μου «kolimvitis» του blog «agioianargiroitora» να σου ευχηθώ κατ’ αρχάς, καλώς ήρθες στη διαδικτυακή μας παρέα.
Ομολογώ ότι η εμφάνισή σου ήταν μια θετική έκπληξη, κυρίως για τα θέματα που καταπιάστηκες, που νομίζω αξίζουν όλων της προσοχής μας.
Να «απολογηθώ» ότι με πρόλαβες και σε ένα θέμα, το οποίο καλώς απευθύνεις τα ερωτήματά σου, θέμα το οποίο ήμουν έτοιμος να θίξω με τη σειρά μου. Η φωτογραφία μου τραβήχτηκε την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου με τέτοιο σκοπό, από το κινητό μου. Να ‘σαι σίγουρος και καλοπροαίρετος ότι, θα ‘χουμε την ευκαιρία να πούμε γι’ αυτό το θέμα αρκετά... εν ευθέτω χρόνο.
Να έρθω στο θέμα του ΟΤ 409 που θίγεις καθώς και τη στάση του επικεφαλή της Δημοτικής Αναγέννησης Σωτήρη Ραυτόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με το οικόπεδο αυτό.
Θα ‘πρεπε να έχεις καταλάβεις, όπως καλά το κατάλαβαν όσοι μας ξέρουν και μας διαβάζουν προσεκτικά, ότι δημοσιοποιήσαμε το θέμα ακριβώς γιατί ο χώρος είναι σημαντικός και θα ‘πρεπε «...οπωσδήποτε να «αξιοποιηθεί» προς όφελος του κοινωνικού συνόλου...». Και το κάναμε ακριβώς για να γίνουν κοινωνοί όλοι όσοι ενδιαφέρονται γι’ αυτά τα θέματα.
Η θέση μας λοιπόν, ήταν και είναι, να ενισχυθεί και αξιοποιηθεί το πράσινο που έχει ο χώρος αυτός των δύο περίπου στρεμμάτων. Να αποδοθεί για χρήση στους κατοίκους της περιοχής.
Η άποψη μας επίσης είναι ότι, αυτός ο χώρος θα πρέπει πάση θυσία να γίνει χώρος δημοτικός.
Και είμαστε όντως «υποχρεωμένοι να δεχτούμε την διαβεβαίωση του Δημάρχου, ότι αυτός ο χαρακτηρισμός (Σ.Σ. για βρεφονηπιακό σταθμό) είναι σήμερα ο ενδεδειγμένος» προκειμένου διαφυλαχθεί ο χώρος και να μην «αξιοποιηθεί» από τους ιδιώτες - ιδιοκτήτες. Στη συνεδρίαση που παρακολουθήσαμε έγινε ολόκληρη συζήτηση επί αυτών των θεμάτων και τι να κάνουμε «δεχόμαστε τη διαβεβαίωση». Δικαίωμα σου να διαφωνείς!
Φυσικό και επόμενο ήταν να ψηφίσουμε και την εισήγηση δια του δημοτικού μας συμβούλου, Σωτήρη Ραυτόπουλου.
Δεν ξέρω αν βοήθησα στους προβληματισμούς σου, κλείνοντας όμως θα πω το εξής: Ακόμα κι όταν έχουμε υποψίες ότι οι διαβεβαιώσεις αυτές δεν είναι ειλικρινείς, οφείλουμε ως ένα βαθμό να τις δεχθούμε. Όπως οφείλουμε και να παρακολουθούμε το θέμα, ανεξάρτητα από διαβεβαιώσεις και να μην εφησυχάζουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου