Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣ

Διαβάζω από τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 7 Ιουλίου 2009, όπως έχουν αναρτηθεί στο site του Δήμου και είναι αντίγραφο της πρόσκλησης του προέδρου για την συνεδρίαση:

Θέμα 7: Περιβαλλοντική μελέτη για εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Καταλάβατε τίποτα; Θα ήταν τόσο δύσκολο να υπάρχει η φράση «...σε οίκημα επί της οδού τάδε, αριθμού τάδε»;

Γιατί αυτή η κρυψίνους συμπεριφορά; Γιατί γενικότερα, όταν αναφέρεστε στα θέματα που θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο δεν το κάνετε με σαφήνεια; Κι αυτό το ερώτημα δεν αφορά μόνο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά όλη την παράταξη του Δημάρχου και τον ίδιο προσωπικά.

Μπορείτε λοιπόν να μας πείτε το λόγο;

Είναι από αδιαφορία; Από ανικανότητα; Ή μήπως κρύβει σκοπιμότητα;

Δεν ξέρω και δεν αφορά το σημερινό μου σχόλιο αν οι εισηγήσεις είναι στα χέρια των δημοτικών συμβούλων κι αν έχουν παραδοθεί έγκαιρα. Είναι μια άλλη ιστορία αυτό. Πάντως την Παρασκευή το βράδυ που στάλθηκε και η ημερήσια διάταξη δεν ήταν στα χέρια τους.

Αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει εδώ, είναι ότι ο κάθε πολίτης που θέλει να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα στο δήμο μας, να μπορεί να πληροφορείται και να ενημερώνεται με σαφήνεια τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου. Να γίνεται με τον πιο απλό γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο που δεν είναι άλλος από την δημοσίευση στο επίσημο site του Δήμου μου.

Κι αυτό, είναι ένα από τα βασικά θέματα που υποτίθεται ότι προσφέρει ένας «ψηφιακός δήμος».

Διαφωνείτε πουθενά;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου