Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ, 5 ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – Να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας

Η πρωτοφανής επίθεση στον κόσμο της εργασίας από κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ δεν έχει τελειωμό. Τα αντιλαϊκά μέτρα παίρνουν την μορφή της χιονοστιβάδας. Μέτρα που έχουν να παρθούν από την εποχή της ναζιστικής κατοχής.
Λεηλασία του εισοδήματος μας με την μείωση 7% και 3% των αποδοχών μας. Με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Με το υπερτετραετές πάγωμα μισθών. Με την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων (κατάργηση της προσφυγής στη διαιτησία).
Με τις αυξήσεις στον ΦΠΑ, στα καύσιμα κλπ που μειώνουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα μας αλλά και την καθιέρωση τεκμηρίων διαβίωσης ανάλογων των εισοδημάτων μας, μέσω της συλλογής αποδείξεων. Μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και σύνδεσή τους με το «προσδόκιμο όριο ζωής!». Η κυνικότητα της κυβέρνησης ξεπέρασε τα όρια περικόπτοντας άμεσα τις συντάξεις, ρίχνοντας τα «περήφανα γηρατειά» στον Καιάδα της φτώχειας.
Τα μέτρα αυτά δεν είναι προσωρινά. Έρχονται κι άλλα αν δεν τους σταματήσουμε. Αν δεν ξεσηκωθούμε θα μας βουλιάξουν στην έσχατη ένδεια.
Οι Παπανδρέου – Μέρκελ – Τρισέ και Στρος Καν, η άρχουσα τάξη, μας επιφυλάσσουν το χειρότερο μέλλον. Η σωτηρία μας βρίσκεται στους αγώνες και μόνο στους αγώνες. Καμιά αναμονή, κανένας εφησυχασμός.
Η πανεργατική γενική απεργία της 5ης Μάη ας γίνει αρχή για κλιμάκωση της εργατικής αντεπίθεσης. Το ξέρουμε ότι αυτές οι απεργίες, της μιας ή των δύο ημερών, στερούνται αποτελεσματικότητας. Αυτό όμως που είναι τώρα σημαντικό, αναγκαίο, είναι να κατέβουμε στους δρόμους την ημέρα της απεργίας. Μπορούμε να πιέσουμε αποτελεσματικά, μπορούμε να νικήσουμε. Από την μαζικότητα των αγώνων και την επιμονή μας εξαρτάται.
Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία της Τετάρτης και κατεβαίνουμε όλοι στους δρόμους.
Συμμετέχουμε στον αποκλεισμό της Βουλής και όποιων άλλων κυβερνητικών κτηρίων μαζί με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.
Δίνουμε το αγωνιστικό μας παρόν σε κάθε βήμα που κλιμακώνει τους αγώνες μας.
Η Τετάρτη 5 Μάη δεν θα είναι μόνο ημέρα γενικής απεργίας στην Ελλάδα, αλλά και διεθνής μέρα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους Έλληνες εργαζόμενους. Κινητοποιήσεις γίνονται στη Βιέννη, στο Μπιλμπάο, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στη Βουδαπέστη, στις Βρυξέλλες και αλλού, ενώ έχει ανοιχτεί και σελίδα στο face book:
Can't Pay, Won't Pay: Solidarity with the people of Greece

Από την ανακοίνωση του Σωματείου μου στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου