Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Επιχείρηση:«εκμετάλλευση των ανέργων»

Η ανεργία παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις. Προγράμματα ολιγόμηνης απασχόλησης εξαγγέλλονται και η μηχανή στήνεται είτε μέσω ΜΚΟ είτε μέσω ΟΑΕΔ για έργα αυτεπιστασίας. Οι προσλήψεις, μα φυσικά με «ρουσφέτι», το οποίο ζει και βασιλεύει την ίδια ώρα που υμνούν τον εκλιπόντα Α. Πεπονή για τη δημιουργία του ΑΣΕΠ.
Καυγάς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τι άλλο; Ποιος θα κάνει το ρουσφέτι...
Ο δήμος μας δε νομίζω να νομίζετε ότι μένει απέξω. Ήδη στελέχη της δημοτικής αρχής έχουν απλώσει τα δίχτυα τους και ψαρεύουν ...άνεργους. Συζητιέται δε, ότι θα έχουμε εκλογές το φθινόπωρο. Τυχαίο; Θα δούμε...
Εμείς, προς το παρόν, ας μάθουμε με ποιες ΜΚΟ αποφάσισε να συνεργαστεί ο δήμος μας για τη «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», όπως αποκαλείται:
Προσέξτε:

Ξεκινάμε με τη Μ.Κ.Ο. ΕΡΓΟΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ του συμπολίτη μας γιατρού Γιώργου Κουλούρη, αντιπρόεδρο του συλλόγου Ευβοιωτών, από όπου και κατάγεται.
Συνεχίζουμε με μια άλλη ΜΚΟ που συνεργάζεται με την ΕΡΓΟΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ (έως και το site της, της έχει φτιάξει) το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων του Λιοσιώτη Σταύρου Μηλιώνη, ο οποίος προσφάτως ανέλαβε και πρόεδρος του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Ενδιαφέρον παρουσιάζει το Δελτίου Τύπου του ΚΕΑΝ σχετικά με την κοινωφελή εργασία.
Μετακομίζοντας λίγο βορειότερα, στο Καματερό, συναντάμε μιαν άλλη ΜΚΟ το ΚΕ.Κ.Α. (ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ) “ΕΥΘΥΤΥΠΟΣ” της κυρίας Κατερίνας Δημητρίου, εκδότρια της ομώνυμης τοπικής εφημερίδας. Όπως πληροφορούμαστε η εν λόγω εκδότριαμ η οποία ήταν και υποψήφια δήμαρχος Καματερού το 2006, ήταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας αλλά προσφάτως (μετά τη επικράτηση του ΠΑΣΟΚ το 2009) μετακινήθηκε λίγο κι «εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ»
Στις ΜΚΟ ανήκει και η «ΕΔΡΑ» - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων – που την έχουμε συναντήσει ήδη στο κοινωνικό παντοπωλείο.
Η ΜΚΟ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» της εκκλησίας, η οποία όμως είναι υπό είναι σε εκκαθάριση και έχει παύσει τη λειτουργία της
Υπάρχει, επίσης, το «Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη» το όνομα του οποίου δεν βρήκαμε στη λίστα των ΜΚΟ και ούτε κανένα άλλο στοιχείο στο internet. Ίσως μας πληροφορήσει ο κ. Προβατόπουλος που εισηγείται και σχετική συνεργασία με τη ΔΗΚΕΑ. 

1 σχόλιο:

  1. Εχει κανει ο κ. Δημαρχος ερευνα τι αναγκες εχουν οι επιχηρησεις των Αγιων Αναργυρων, εχει κανει την καταλληλη ερευνα αγορας ώστε να προσανατολισει τους νεους της πολης μας;
    Εχει κανει αντισταθμιστικες φορολογικες απαλλαγες σε επιχειρησεις ώστε αυτές να εκαπιδευσουν νεους της περιοχης ;
    Εχει πεισει τις επιχειρησεις να προσλαμβανουν δημοτες της περιοχης μας;
    Εχει κανει σοβαρο κεντρο δια βιου μαθησης;
    Εχει προσπαθησει να προσελκυσει επενδυσεις;
    Εχει κανει με τον πλουτο της περιοχης, το παρκο Αντωνης Τριτσης;
    Ε δε θα στα πουμε όλα δημαρχε, κανε κατι για τους νεους της περιοχης.

    Εχω και ανεκδοτο : http://fylarhos.blogspot.com/2011/05/blog-post_03.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή