Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ο δήμαρχος του μνημονίου Ν. Σαράντης στα όρια της απόλυτης ξεφτίλας

Σας είχαμε προειδοποιήσει...
Ενώ οι αντιδράσεις των πολιτών εντείνονται η δημοτική αρχή Αγίων Αναργύρων – Καματερού ξεπέρασε κάθε όριο.
Με μια επαίσχυντη ανακοίνωση της που αναρτήθηκε στο site του δήμου τάσσεται υπέρ του χαρατσιού στα ακίνητα που επιβλήθηκε από τη δωσίλογη κυβέρνηση και επιχειρεί να το εισπράξει με εκβιαστικό τρόπο μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Η ανακοίνωση αυτή υπογράφεται από τον δήμαρχο του μνημονίου Νίκο Σαράντη, και λίγο ως πολύ μας ζητάει και τα ρέστα, χαρακτηρίζοντας φοροφυγάδες όσους και όσες αρνούνται την πληρωμή του χαρατσιού, όλους όσους και όσους αντιστέκονται και αντιδρούν στην φορομπηχτική πολιτική των πατρώνων του.
Η ξεφτίλα και τα όρια της υπομονής μας εξαντλούνται όταν τολμά να μιλά για «αποδεδειγμένα αδυνατούντες συμπολίτες μας» και μάλιστα «για αντικειμενικά αποδεικνυόμενους λόγους» «επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην το πληρώσουν».
Ποιος σου έδωσε – εσένα - το δικαίωμα να κρίνεις, ποιος αδυνατεί και ποιος όχι να πληρώσει το τέλος; Από που αντλείς αυτό το δικαίωμα; Που αντλείς αυτή της καθεστωτική αντίληψη; Ποιος είσαι δήμαρχε έχεις αναλογιστεί; Καλά δεν ντρέπεσαι καθόλου; Δεν σου απόμεινε καθόλου τσίπα; Τόση αλαζονεία;
Άσε το άλλο... «Θα παράσχουμε νομική υποστήριξη (σ.σ. στους αδυνατούντες) εφόσον το ζητήσουν, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών; Έχεις χάσει κάθε μέτρο... Ή μας περνάς όλους για ηλίθιους ή νομίζεις ότι είμαστε σαν τους παρατρεχάμενους που σε περιστοιχίζουν!
Εντάξει, καταλαβαίνουμε, εξετάσεις δίνεις σ’ αυτούς που σε όρισαν δήμαρχο και προσφάτως στην ΠΕΔΑ. Αλλά, στ’ αλήθεια, τόσο πολύ ξεφτίλα δεν πρέπει να έχει ξαναδεί η περιοχή μας, ούτε καν επί του διορισμένου από τους Ναζί κατοχικού κοινοτάρχη Ι. Μέρλα...
Η Ανακοίνωση του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού για το ειδικό τέλος ακινήτων. (από το site του Δήμου)
Αγαπητοί συμπολίτες,
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού αναγνωρίζει ότι μέσα στην περίοδο αυτή της βαρύτατης οικονομικής κρίσης υπάρχουν κάτοικοι της πόλης, ιδίως άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.
Πρέπει όμως να κάνουμε την αναγκαία διάκριση ανάμεσα σ’ αυτούς τους πολίτες και σ’ εκείνους που τυχόν αποφεύγουν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων, ενώ δεν συντρέχουν λόγοι αδυναμίας, αφού η φοροδιαφυγή στην κοινωνία μας τελικά επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση των οικονομικά ασθενέστερων.
Όσον αφορά λοιπόν τους αποδεδειγμένα αδυνατούντες συμπολίτες μας, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού καλεί το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τη ΔΕΗ να αναζητήσει τους πρακτικούς τρόπους για την αναγκαία ελάφρυνση τους.
Εμείς από την πλευρά μας ως Δήμος, κατανοώντας το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που απειλείται να δημιουργηθεί, είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όσους συμπολίτες μας, επειδή αδυνατούν για αντικειμενικά αποδεικνυόμενους λόγους να πληρώσουν το ειδικό τέλος, επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην το πληρώσουν. Στους συμπολίτες μας αυτούς θα παράσχουμε νομική υποστήριξη εφόσον τη ζητήσουν, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

4 σχόλια:

  1. Ο άνθρωπος ζει στο κόσμο του.
    Μαζική, δυναμική,συγκέντρωση όλων αγωνιστικών φορέων του δήμου μας έξω από το Δημαρχείο.
    Ο Δήμαρχος του μνημονίου πρέπει να νοιώσει την
    καυτή ανάσα του λαού των Αγίων Αναργύρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕς..ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί να μη καεί,αλλά δεν μας λες εσύ τι προτείνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΕΙς ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙς ΤΗ ΒΟΛΕΨΗ ΣΟΥ? ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΣΤΡΩΘΕΙς ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙς ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟς-ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙς ΕΥΘΥΝΕς ΜΑς?Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΠΟΛΛΩΝ ''ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή