Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Στου Κοκκινόπουλου η επόμενη ανοιχτή λαϊκή συνέλευση γειτονιάς

Αύριο Τρίτη, στις 6:30 μ.μ. στο καφενείο «Όπως παλιά…» Νικολάου Πλαστήρα 30 (πρώην Ντίνου)
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συνελεύσεις στην περιοχή του Άτταλου (η δεύτερη σήμερα με μεγαλύτερη μαζικότητα από την πρώτη) και στην περιοχή του Γεροβουνού, όπου κάτοικοι συμμετέχουν εκφράζοντας την αδυναμία ή την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕη, αναζητώντας παράλληλα τους τρόπους αντίστασης αλλά και την οργάνωση της ανυπακοής.
Στις συνελεύσεις γειτονιάς που καλούμε, συναντιόμαστε με τους καθημερινούς ανθρώπους αυτής της πόλης που αρχίζουν σιγά σιγά να ξεπερνούν το φόβο, το σοκ και σε πολλές περιπτώσεις την ντροπή, και αρχίζουν να μιλούν. Να διηγούνται, σε κάποιες περιπτώσεις κλαίγοντας, τα τρομερά που τους συμβαίνουν. Άνθρωποι σπρωγμένοι στην έσχατη ανάγκη, παρατημένοι στην τύχη τους απ' όλους, που αποφασίζουν να παλέψουν για τη ζωή τους, μόλις κάποιοι, στην ίδια μοίρα, ανοίξουν με τον πιο στοιχειώδη τρόπο το δρόμο αυτό.
Και επειδή όσο μπαίνουμε βαθύτερα στην κρίση που μας δημιούργησαν τα προβλήματα θα πυκνώνουν, δείτε ένα μήνυμα που έλαβε ο ο δήμαρχος της πόλης μας στη σελίδα του στο facebook, από ένα εντεκάχρονο παιδί:
Κ. Δήμαρχε είμαι ένας μαθητής του 11ου δημοτικού σχολείου Αγ. Αναργύρων και ζητάω μια χάρη (και μέσω άλλων παιδιών άλλων σχολείων):
να μας δώσετε ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
μια λέξη ασυνήθιστη σήμερα.... γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΡΥΩΝΟΥΜΕ γι' αυτό σας παρακαλούμε
μπορείτε να μας ΔΩΣΕΤΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ...
Ντροπή και μονο ντροπή! Αλλά και ανάθεμα και οργή απέναντι στους υπαίτιους
Επίσης, η ανοιχτή συνέλευση Αγίων Αναργύρων – Καματερού, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα, όπως και κάθε Δευτέρα, στον χώρο του «Πευκώνα» (απέναντι από το στρατιωτικό εργοστάσιο 301)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου