Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Μεσημέρι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Θα αντιδράσει κανείς από τους συμβούλους;
Για σήμερα, Παρασκευή 18/11 ορίστηκε η συνέχεια της προχθεσινής διακοπείσας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Ωρα; Μα στις 14:00 ακριβώς! Δεν μας εκπλήσσει ούτε το επείγον του πράγματος ούτε η ώρα, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά.
Η γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου διαβεβαίωσε την «Αλληλεγγύη», όπως μας πληροφορεί στο site της, ότι δεν θα συζητηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ …λόγω απουσίας του δημάρχου. Φανταζόμαστε ότι περιμένει την απάντηση του υπουργού Οικονομικών στις προτάσεις για "διευκολύνσεις" στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες τις οποίες κατέθεσε ως πρόεδρος της ΠΕΔΑ, ώστε να εμφανιστεί σαν προστάτης της φτωχολογιάς και όχι ως δήμαρχος του μνημονίου... (ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ, αλλά ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ)

Πληροφορούμαστε ότι άλλη δημοτική παράταξη "καίγεται" να καταθέσει τις προτάσεις της επί του θέματος ώστε να καταγραφεί η αντίθεσή της και θα ζητήσει να συζητηθεί και το θέμα του χαρατσιού. Να τους θυμίσουμε απλώς ότι την πλειοψηφία εξακολουθεί να την έχει η παράταξη του δημάρχου.
Να ρωτήσουμε κάτι ακόμα και να αναρωτηθείτε και εσείς με τη σειρά σας:
Πώς θα τα καταφέρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι να παρακολουθήσουν στις 2 το μεσημέρι τη συνεδρίαση; Δεν δουλεύουν; Είναι συνταξιούχοι ή όλοι εργάζονται σε νυχτερινές βάρδιες; Λέτε να θυσιάζουν την άδειά τους ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τους ψηφοφόρους τους; Ξέρουμε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αριστεράς έχουν παραπονεθεί γι’ αυτή την τακτική της δημοτικής αρχής. Για πόσο, όμως, καιρό θα συνεχίσουν να δέχονται τέτοιου είδους μεθοδεύσεις από τη δημοτική αρχή, για πόσο καιρό θα το ανέχονται; Κάποτε θα πρέπει να επιβάλουν τη δυνατότητα στους δημότες – που εργάζονται – να μπορούν να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις εφόσον το θελήσουν.
Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αλλά και για τις συνεδριάσεις των διαφόρων επιτροπών.
Εμείς πάντως, εκτός του ότι στις δύο το μεσημέρι, έχουμε αρκετές ώρες δουλειάς μπροστά μας και δεν θα μπορέσουμε να παρευρεθούμε, περιμένουμε να δούμε και τις αντιδράσεις των συμβούλων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου