Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Αργία ενός μήνα επιβλήθηκε στον δήμαρχο Αγίων Αναργύρων
ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Παύεται από τα καθήκοντά του για έναν μήνα ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων για το αυθαίρετο αναψυκτήριο που στήθηκε από ιδιώτη, ύστερα από δική του παραχώρηση, πάνω στην Κεντρική Πλατεία Αγίων Αναργύρων.
Το αυθαίρετο στήθηκε στις αρχές του 2009, πάνω στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων.
Το έστησε ιδιώτης που πλειοδότησε σε διαγωνισμό του δήμου για την εκμετάλλευση αναψυκτηρίου, στη θέση παλιότερης κατασκευής.
«Με θλίβει η εξέλιξη, αλλά έπραξα το χρέος μου απέναντι στο συμφέρον του τόπου μου. Δεν έκανα τίποτα για προσωπικό όφελος, αλλά αγωνίστηκα για την ανάπτυξη του Δήμου Αγίων Αναργύρων και τον αγώνα αυτόν θα τον συνεχίσω», είπε στο «Έθνος» ο κ. Σαράντης και προσέθεσε: «Το κτίσμα κατεδαφίστηκε, η περιοχή μένει αναξιοποίητη, οι επισκέπτες παραπονιούνται που δεν έχουν κάπου να πιουν ένα ποτήρι νερό, ενώ οι δημότες μου μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά και ο τόπος ερημώνει».
Αυτό το υποθετικό άρθρο, θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικό μελλοντικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος»;
Ίσως ναι, αν πέρναγε από τον Μπόμπολα κι αν δεν το 'εκοβε κάποιος εκ των συντακτών.
Για προσέξτε ομοιότητες στις ιστορίες μεταξύ της πλατείας Αγίων Αναργύρων και της Λίμνης Κερκίνης. Θα μου πείτε οι πλατείες δεν προστατεύονται.
Μα σε μια πράσινη πόλη, μιας πράσινης χώρας με μια πράσινη κυβέρνηση ΚΑΙ οι πλατείες θα έπρεπε να υπόκεινται σε καθεστώς προστασίας και όχι να τσιμεντοποιούνται, να γίνονται υπόγεια γκαράζ, να γίνονται αναψυκτήρια...
Διαβάστε το άρθρο του κ. Β. Ιγνατιάδη, στο Έθνος της Πέμπτης, 12-11-2009 και θα δείτε τους συνειρμούς που προκαλούνται και που μας ενέπνευσαν για το σατιρικό αυτό κολάζ που δημιουργήσαμε...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11900&subid=2&pubid=8230903


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου