Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Τα φασιστοειδή ...ρυπαίνουν, η δημοτική αρχή ...αδιαφορεί

Η κατοικία του κατοχικού κοινοτάρχη (για να μην ξεχνιόμαστε) Ιωάννη Μέρλα, που συνηθίζουμε να τη λέμε «βίλα», πραγματικά ξεχωρίζει από τα άλλα «σπίτια» των Αγίων Αναργύρων. Ο Μέρλας όντας ο προεστός της περιοχής, τέτοιο σπίτι θα έφτιαχνε να ξεχωρίζει από τους πολλούς και λαϊκούς κατοίκους της περιοχής. Θα ήταν πολυτέλεια, όπως καταλαβαίνετε, οι κάτοικοι αυτής της περιοχής να ασχοληθούν με την αρχιτεκτονική των σπιτιών τους, όταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν άνθρωποι της φτωχολογιάς, που πάσχιζαν για το μεροκάματο και για ένα φτωχικό να στεγάζουν τη φαμίλια τους.
Ορθώς ο δήμος μερίμνησε να την ενοικιάσει και να αποκτήσει χρηστική αξία, σε καιρούς που θα μπορούσε να γκρεμιστεί, κι αυτή, προς χάριν της «αξιοποίησής» του χώρου από «ρεαλιστές» εργολάβους ή αρχιτέκτονες.
Σε παλιότερη ανάρτησή μας αμφισβητήσαμε το ποσό των 140.000 που προβλέφθηκε για την επισκευή της και μια ματιά αν ρίξει κανείς στο αφύλακτο οίκημα για τις εργασίες που έγιναν θα καταλάβει τι εννοούμε. Ας είναι!
Εδώ και κάμποσες μέρες φασιστοειδή της «χρυσής αυγής» την …στόλισαν κανονικά. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε αποκαλυπτικές.
Το θέμα μας όμως δεν είναι τα φασιστοειδή. Αυτά έτσι κι αλλιώς ρυπαίνουν, όχι μόνο με τα συνθήματά που γράφουν, αλλά με την ίδια την ιδεολογία τους.
Το θέμα μας είναι η δημοτική αρχή και οι υπεύθυνοι της. Τόσο για να καθαρίσουν τις βρωμιές όσο και να προστατέψουν την δημοτική περιουσία.
Καλά λοιπόν θα κάνουν να αφήσουν τα σουλάτσα, να πιάσουν ένα κουβά με μπογιά και να πάνε να σβήσουν το αίσχος.
Καλά θα κάνουν να φροντίσουν να προστατευθεί ο χώρος από τέτοιου είδους ασχήμιες κι όχι μόνο!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου