Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

NEMECIS αλλά και ΝΕΜΕΣΗΣ

Γράφει ο Δημήτρης Φεργάδης
Όμως, όχι. Εδώ δεν θα μιλήσω για το βαρύ χέρι της ΝΕΜΕΣΗΣ που, από πολύ καιρό, θα ‘πρεπε να είχε επιπέσει επί των κενών (; - δε νομίζω!!!) κεφαλών των χθεσινών ολετήρων και σημερινών, άκουσον – άκουσον, «προθύμων» πάλι σωτήρων μας.
Όξω, λοιπόν, από την πόρτα..., τουλάχιστον.
Για το τελευταίο τεύχος του περιοδικού NEMECIS θέλω να μιλήσω.
Με ένα εκπληκτικό εξώφυλλο (η φωτογραφία της μάνας από την Φουκουσίμα που θρηνεί σπαρακτικά το παιδί της σοκάρει ακόμα και «αναίσθητο» άνθρωπο) και με περιεχόμενο πολυθεματικό και πολυεπίπεδο και ακόμα αναλύσεις θεμάτων και γεγονότων έξω από την κρατούσα και ως συνήθως προβλεπόμενη ερμηνεία, δυσκολεύουν, κατά πολύ, τον αναγνώστη στην επιλογή ποιο άρθρο να διαβάσει πρώτο και ποιο δεύτερο.
Η «σεισάχθεια» του Σόλωνα, η «απέχθεια» για το σημερινό μας χρέος και η στάση «των ηγετών» ανά τους αιώνες, ο Θεόφιλος Καΐρης και το λαϊκό στοιχείο στην επανάσταση του 1821, τα Βαλκάνια και το αβέβαιο μέλλον τους, ο «καινούργιος» Αραβικός κόσμος, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ο Άγιος Γεώργιος πέρα από την ορθοδοξία, είναι μερικά και μόνο από τα θέματα που αναλύονται με περισσή ενάργεια.
Ένα περιοδικό με άποψη που δεν «μεταφέρει αμάσητες πληροφορίες». Ένα περιοδικό για απαιτητικούς αναγνώστες.
NEMECIS, λοιπόν και πάλι ΝΕΜΕΣΗΣ


  Εκτύπωση ανάρτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου