Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Νέα εφημερίδα στο δήμο μας

Κυκλοφόρησε σήμερα 16 Απρίλη 2011 το α' φύλλο της εφημερίδας "δημοτικές υποθέσεις" η οποία εκδίδεται από πρωτοβουλία πολιτών και στην οποία ο Παρατηρητής συμμετέχει ενεργά. Ήδη το φύλλο που μοιράζεται, το αντιμετώπισαν θετικά οι εκατοντάδες συμπολίτες μας που το πήραν στα χέρια τους.
Μαζί με τις ευχές τους για καλή επιτυχία, δεχθήκαμε και τα ευμενή τους σχόλια για την παρουσίαση των θεμάτων σχετικά με τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και την επίσκεψη Λοβέρδου.
Από την παρουσίαση της προσπάθειας αντιγράφουμε:

ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ, διαθέσεις, επιθέσεις, προθέσεις, συνθέσεις, υποθέσεις, όλα είναι θέσεις. Γιατί λοιπόν υποθέσεις; Υπό και θέσεις, η λέξη μας. Διαβάζεται και θέσεις των υπό. Οι θέσεις των από κάτω δηλαδή. Και κυρίως δημοτικές. Εδώ που ζούμε και εργαζόμαστε. Εδώ που βιώνουμε καθημερινά, ως οι από κάτω, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, μετανάστες κ.λπ., την άγρια επίθεση του κεφαλαίου  των τραπεζιτών και των υποχείριών τους. Οι μέρες μας είναι μέρες μας μιας επικίνδυνης κυβέρνησης, μέρες ΔΝΤ, μέρες Καλλικράτη. Και η επίθεση γενική. Μηνύματα ελπίδας, οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις, το κίνημα «Δεν πληρώνω», οι μετανάστες της Υπατίας, η προσπάθεια ανάπτυξης και συντονισμού των εργατικών αντιστάσεων –γιατί όχι και επίθεσης– από τα κάτω.
Ακόμα περισσότερο οι εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου, οι κινητοποιήσεις στη Γηραιά Αλβιώνα. Κι εδώ; Σιωπή, βασιλεύει η σιωπή. Ανυπακοή, αντίσταση, αντίδραση, όλα μηδέν. Είναι εποχή της ήττας; Όχι βέβαια! Δεν το βάζουμε κάτω. Αναζητούμε το νέο, το θέλουμε όμως ατόφιο, αγνό, καθαρό, χωρίς σκοπιμότητες. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ρήγμα στο λήθαργο και στον εφησυχασμό, να ανατρέψουμε κατεστημένες αντιλήψεις. Θέλουμε όμως και να ενώσουμε και να ενωθούμε.


5 σχόλια:

  1. Επιτέλους μια εφημερίδα που έλειπε από το δήμο μας,εφημερίδα αντίστασης που αναταράζει τα λιμνάζοντα νερά της απάθειας και του εφησυχασμού.
    Καλή αρχή λοιπόν και να είστε σίγουροι ότι η προσπάθεια σας θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρώτο φύλλο δεν είναι αυτό που περίμενα,δεν έχει αντικειμενική πληροφόρηση,γέρνει προς μία
    παράταξη,κάτι λευκά στο Δ/Σ του Δήμου από την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ δεν γράφονται. Φίλε Σολομέ με απογοήτευσες φρόντισε η
    εφημερίδα να προσφέρει αντικειμενική ενημέρωση,
    αν βέβαια περνά από το χέρι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε για τις υποδείξεις σας, με την παράκληση να είστε προεσεκτικότερος ως προς ορισμένα ζητήματα όπως αυτό της λευκής ψήφου της Αλληλεγγύης στο ΔΣ. Γράφτηκε ακριβώς, όπως σας το παρουσιάσαμε στο blog, δείτε σελίδα 5. Απουσιάζουν προφανώς πολλά από αυτά που ανεφερόμαστε καθημερινά σε αυτόν εδώ τον τόπο, αλλά τα σημαντικά που αφορούν και τους περισσότερους νομίζουμε ότι μπήκαν. Η εφημερίδα δημοτικές υποθέσεις να είστε σίγουροι ότι δεν γέρνει σε κανέναν, εκφράζεται ελεύθερα, αδέσμευτα, όπως και λέει στον υπότιτλο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το οτι γερνει προς την ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' ειναι πασιφανες. ο κ.Σολωμος δεν ξεχναει τις παλιες μεθοδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γία όσους πιαθνόν να μην πρόσεξαν, γράφουν μέλη της Αλληλεγγύης. Μακάρι να έγραφε ο κάθε αριστερός αυτής της πόλης, κι όχι μόνο. Ζητούμενο είναι το τι γράφεται και αν προσεγγίζει τα ζητήματα από τη σκοπιά που θέλουμε. Πάντως εμείς προσπαθούμε να εκφέρουμε δημόσιο λόγο, επώνυμα και δεν κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία. Επίσης ποτέ δεν μας άρεσε η καμαρίλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή