Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Πλημμύρες: βαρύτατες οι ευθύνες κυβέρνησης και δημάρχων

Δεν πέρασαν ούτε δέκα μέρες από την επικοινωνιακή φιέστα παλαιάς (και πράσινης) κοπής στο ρέμα της Εσχατιάς, στο Καματερό και ο «κακός καιρός» ήρθε και ανέδειξε τις βαρύτατες ευθύνες κυβέρνησης, περιφερειαρχών και δημάρχων για τη ζωή και ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής μας.
Ανέδειξε, επίσης, τα πλημμελή μέτρα προστασίας και προφύλαξης που λαμβάνουν οι εταιρείες κατασκευής έργων. Η ευθύνη και εδώ των τοπικών αρχών είναι μεγάλη, μιας και τις περισσότερες φορές, δεν ελέγχουν, αλλά περιορίζονται να ζητούν αντισταθμιστικά οφέλη.
Είδαμε, λοιπόν, τις προηγούμενες μέρες, τα τρία πράσινα παιδιά, Χρυσοχοΐδη, Ζενέτο και Σαράντη, να φωτογραφίζονται στο ρέμα (κι όχι μόνον αυτοί) και να προβάλουν με δελτίο τύπου το «έργο» τους.
Προκειμένου δε, να αποκτήσουμε και «όραμα» στο δρόμο προς τις τοπικές και όχι μόνο εκλογές που έρχονται, η Ελευθεροτυπία, δυο μέρες μετά, δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Όαση στην Εσχατιά», παίρνοντας τη σκυτάλη στην επικοινωνιακή τους πολιτική. Η «όαση» πρόκειται για την εξαγγελία δημιουργίας ενός πάρκου από την «κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου διευθέτησης του ρέματος Εσχατιάς», δίπλα στο (πολύπαθο, ταλαιπωρημένο και προβληματικό από τις πολιτικές τους) πάρκο Τρίτση.
Φυσικά, δεν είδαμε στα παραπάνω δελτία τύπου και άρθρα, λέξη για την ανάγκη πρόβλεψης «...ώστε να μην ξαναζήσουμε εφιαλτικές μέρες όπως η χθεσινή...». Φωνάζουν, τώρα, κατόπιν εορτής και παρουσιάζονται ως θύματα για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες.
Μήπως δεν ξέρουν όλοι αυτοί οι αρμόδιοι ότι σε κάθε βροχή υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών.
Μήπως είναι η πρώτη φορά που πλημμύρισαν στο Καματερό;
Μήπως πήραν ή φρόντισαν να ληφθούν κάποια προληπτικά μέτρα;
Μήπως, μήπως, μήπως...
Διαβάστε σχετικά:
Καματερό “SOS”: Πλημμυρίσαμε ΞΑΝΑ (από δημοτική κίνηση Αλληλεγγύη)
Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις καταστροφές από τη νεροποντή στο Καματερό
Δελτίο Τύπου (2) του Δήμου
Δείτε κι ακούστε τον  Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων στον ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου