Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Σχολικοί φύλακες - κινητοποίηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται γενική συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν πως θα αντιμετωπίσουν το θέμα των 18 σχολικών φυλάκων, που τρεις μήνες μετά την απόφαση του δικαστηρίου να επιστρέψουν στη δουλειά τους παραμένουν απλήρωτοι με ευθύνη της δημοτικής αρχής του κ. Σαράντη
Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν οι σχολικοί φύλακες, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου και η δημοτική κίνηση «Ανυπότακτη Πόλη» η οποία και μοιράστηκε στους εργαζομένους.
Οι ανακοινώσεις

Σχολικοί φύλακες

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγ. Αναργύρων - Καματερού
«Ανυπότακτη Πόλη»
H Aνυπότακτη Πόλη καταγγέλλει την υποκρισία της δημοτικής αρχής, που ενώ καυχιόταν προεκλογικά για το φιλολαϊκό της προσωπείο, πριν ακόμα αναλάβει την νέα της θητεία, έδειξε την πραγματική πολιτική της βούληση που δεν είναι άλλη από αυτή του συμβιβασμού και της υποταγής στις κυβερνητικές και καλλικρατικές επιταγές. Δεν τολμάει να δώσει εντολή να πληρωθούν οι εργαζόμενοι με το φόβο των συνεπειών που επιβάλει ο Καλλικράτης μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών, που επιβάλλουν όλους τους άδικους νόμους που έχουν εφεύρει προκειμένου να διαλύσουν κάθε εργατικό δικαίωμα, προκειμένου να μετατρέψουν την αυτοδιοίκηση σε εκτελεστικό όργανο της κάθε κυβερνητικής επιλογής και κάθε επιλογής της Ευρωπαικής ΄Ενωσης του κεφαλαίου και των μεγαλοεργολάβων. Πίσω από κάθε επιλογή διαθεσιμοτήτων απολύσεων και αδιεξόδου μη πληρωμής και απασχόλησης κρύβεται κάποια ΚΟΙΝΣΕΠ, κάποια ΜΚΟ, ΕΛΑΣΤΙΚΈΣ ΣΧΈΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ, κάποιος ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ.
Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των σχολικών φυλάκων στην διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους και την δικαίωση του αγώνα τους για σταθερή και μόνιμη εργασία, στοιχειώδες και βασικό δικαίωμα για κάθε εργαζόμενο του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της προσπαθούν να μας κάνουν να αισθανόμαστε ενοχές επειδή το απαιτούμε. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πως μόνο με τον συλλογικό αγώνα μας μέσα από τα σωματεία μας και την αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων έχουμε ελπίδα μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα να υπερασπιστούμε κάθε μικρό ή μεγάλο δικαίωμα μας, ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΙΚΡΗ Ή ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΝΙΚΕΣ.
Μαζί με όλους τους διαθέσιμους καθηγητές, τις απολυμένες καθαρίστριες, τους υποψήφιους προς απόλυση από την αξιολόγηση εργαζόμενους του δημοσίου και των ΔΕΚΟ, τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα και τους συνταξιούχους θα φτιάξουμε το ΜΕΤΩΠΟ που είναι αναγκαίο για να ανατρέψουμε όλες αυτές τις ντιρεκτίβες της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που εξαθλιώνουν την ζωή μας, δίνοντας απλόχερα στο κεφάλαιο κάθε διευκόλυνση για να εκμεταλλεύονται την εργατική μας δύναμη σχεδόν δωρεάν.
Εμείς ως Ανυπότακτη Πόλη θα παλέψουμε μαζί σας μέχρι την νίκη στον αγώνα σας .
Όταν η αδικία γίνεται καθεστώς η αντίσταση γίνεται καθήκον «Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’ αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν. Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο….. (Bertolt Brecht)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου