Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Φαινόμενα κοινωνικού ρατσισμού στα σχολεία μας

Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καματερού Καματερό, 26 Νοεμβρίου 2014, είναι ανατριχιαστικό. Σας το παρουσιαζουμε ...χωρίς λόγια.
Η κα Αμαλία είναι δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Αγ. Αναργύρων. Είναι πολλά χρόνια δασκάλα, τα τελευταία είκοσι χρόνια αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας που παραμορφώνει λίγο το πρόσωπό της. Όμως δεν εμποδίζει το εκπαιδευτικό της έργο, το οποίο κρίνεται επιτυχές, χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή παρατήρηση ως τώρα ούτε από το σχολικό σύμβουλο, ούτε από τα παιδιά ή τους γονείς τους.
Στην αρχή του σχολικού έτους για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια και πριν αρχίσουν καλά- καλά τα μαθήματα ώστε να φανεί το έργο της δασκάλας, μια μητέρα παραπονέθηκε για την εμφάνισή της με αποτέλεσμα η δασκάλα να έχει περάσει ήδη τη διαδικασία της προανάκρισης με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το εργασιακό της μέλλον.
Έχοντας επίγνωση ότι η εκπαιδευτικός διώκεται όχι για το ελλιπές εκπαιδευτικό της έργο αλλά για την εμφάνισή της και κατ’ επέκταση για την ασθένειά της !!! καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα κοινωνικού ρατσισμού που αυξάνονται τα τελευταία χρόνια και δηλητηριάζουν τη κοινωνική ζωή.
Δεν θα επιτρέψουμε ως γονείς να διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά μας από αυτές τις ρατσιστικές απόψεις, να κρίνουν το δάσκαλό τους, το συμμαθητή τους, το διπλανό τους από την εμφάνισή του και να «ρίχνουν στον Καιάδα» τους ασθενέστερους από τους συνανθρώπους τους.
Δεν θα επιτρέψουμε ως εργαζόμενοι να κινδυνεύσει με απόλυση κανείς ο οποίος έχει μια ιδιαιτερότητα.
Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής σύσσωμη να καταδικάσει το φαινόμενο και να απαιτήσει να σταματήσει η δίωξη της εκπαιδευτικού τώρα.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου