Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;

Επιλογή – σχολιασμός: Δημήτρης Φεργάδης
Άσχετο; Μην το νομίζετε. Συνεχίστε την ανάγνωση και δείτε (!!!) τι ...μυρίζει. (όχι κατ’ ανάγκη η ανάγνωση)
Οι προμηθευτές (τότε είχαν όνομα, Διεύθυνση) φτηνού εργατικού δυναμικού στους βαμβακοκαλλιεργητές των νότιων πολιτειών της Αμερικής (Καρολίνα, Ορλεάνη, Τζόρτζια, - Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα, Μακεδονία... συγγνώμη για τις τρεις τελευταίες... δεν καλλιεργούν βαμβάκι) κατά τον προπερασμένο, παρακαλώ, αιώνα αμοίβονταν με το κεφάλι. (εννοείται μαύρο. Αφρικάνικο, παραδοτέο στο χωράφι).
Οι σημερινές ΜΚΟ (αγνώστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος) προμηθεύουν τον ευρύτερο κρατικό μηχανισμό με το αναγκαίο φτηνό εργατικό δυναμικό ακολουθώντας την «τεχνογνωσία και τις προδιαγραφές» που οι πρωτοπόροι ειδικοί της παραγράφου άνω α’ (μεταξύ μας για δουλεμπόρους μιλάμε) είχαν καταγράψει στας Δέλτους του αμερικάνικου πολιτισμού και πρώιμου νεο-φιλελευθερισμού. Κι εδώ η αμοιβή με το κεφάλι. (λευκό όμως, ντόπιο, σαν από νιο σφαχτάρι, παραδοτέο... θα δούμε που...). Τιμή κεφαλιού 150 ευρώ. Πολλά, λίγα, δεν ξέρω. Θα σας γελάσω και δεν είναι στις προθέσεις μου. Να το δούμε, όμως. Γιατί μπορεί και λίγα. Η Διαύγεια, βλέπετε... Πάνω από όλα η ...Διαύγεια.
Έτσι δεν είναι Φράου Άννα Διαμαντοπούλου – Σαβαλάνου; (άσχετο)
Για το λόγο αυτό, λοιπόν, και ευχαριστώ για το άμεσο σύμφωνό σας, εκτιμάται πως το πιο φρόνιμο, δίκαιο και επαγωγικά ορθό είναι μια απ’ ευθείας ανάθεση του θέματος για έρευνα και μελέτη σε μια ΜΚΟ που μπορούμε να συστήσουμε στο άψε – σβήσε (για την ταχύτητα ενδιαφερόμεθα) εγώ, εσείς και ο Χατζηπετρής.
Τι λέτε;
Είπαμε. Παντός... αλήθειας προέχει η Διαύγεια της αλήθειας.
Καλώς ξαναβρεθήκαμε
Δ.Φ.

1 σχόλιο:

  1. διαβασατε το μήνυμα του δημαρχου για τη νεα σχολικη χρονιά? τι λεει στους μαθητες? οτι η μόρφωση ειναι εφοδιο για να μπορουν να ενταχθουν στο μελλον στην αγορα εργασίας..πουθενα δεν μιλαει για τον παραγοντα ανθρωπο, ουτε μια λεξη για την πραγματικη παιδεία που μας κανει ελευθερους και ανωτερους απ τα αλλα ειδη του ζωικου βασιλειου..σας παρακαλω, εσεις που εχετε την ικανοτητα να τα γραφετε πιο ευστοχα καντε μια αναλογη παρεμβαση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή