Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Η αλληλεγγύη το όπλο των εργαζομένων

Στο πλαίσιο δράσης της ανοιχτής συνέλευσης Αγίων Αναργύρων – Καματερού, «μέλη» της συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων Ταχυδρομικών και Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής (Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α). Το σωματείο απέκλεισε επί 4ωρο το τοπικό υποκατάστημα της ACS διεκδικώντας ακύρωση της καταχρηστικής απόλυσης του εργαζόμενου Κώστα Παναγόπουλου που είχε πρωτοστατήσει στις καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας, για αμοιβές κάτω από τη σύμβαση, χωρίς εξοφλητικά, για απλήρωτες υπερωρίες, και οι οποίες τελικά υποχρέωσαν τον εργοδότη να συμμορφωθεί. Η ανακοίνωση του σωματείου:
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ACS ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ
Οι εργοδότες αξιοποιώντας την κρίση, την παρουσία του ΔΝΤ και τους αντεργατικούς νόμους που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, απολύουν όποτε θέλουν, πληρώνουν όπως και όποτε θέλουν, εκβιάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες, δεν κολλάνε ένσημα, χτυπάνε τις συμβάσεις.
Η κατάσταση που επικρατούσε στο franchise της ACS Αγ. Αναργύρων επιβεβαίωνε τον κανόνα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Ο εργοδότης Βούλγαρης Δ., ο οποίος έχει το θράσος να δηλώνει και ο ίδιος εργαζόμενος, φερόταν στους εργαζόμενους του ως σκλάβους, αξιώνοντας να πληρώνονται κάτω από τη σύμβαση, χωρίς εξοφλητικά, χωρίς πληρωμένες υπερωρίες. Αποκορύφωμα όλων αυτών οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, όπου εκβίαζε τους εργαζόμενους του να υπογράψουν, προκειμένου να νομιμοποιήσει όλα τα παραπάνω.
Αυτό που δεν είχε υπολογίσει το αφεντικό ήταν οι αντιστάσεις των εργαζομένων, οι οποίοι κατάφεραν μέσα από τον συλλογικό τους αγώνα να κερδίσουν αξιοπρεπείς συμβάσεις εργασίας αποτρέποντας έτσι όλη την εργοδοτική επίθεση. Ανάμεσα τους και ο συνάδελφος Κώστας Παναγόπουλος που εργαζόταν στο κατάστημα από τον Δεκέμβρη 2010 με πρόγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ.
Οι συνάδελφοι απευθύνθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σωματείο, το οποίο στάθηκε δίπλα τους και έπειτα από παρέμβαση που έγινε στον εργοδότη και καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, από τους εργαζόμενους το θέμα λύθηκε υπέρ τους και υπογράφηκε μια σωστή σύμβαση.
Το αφεντικό σε μια κίνηση πανικού μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη και θεωρώντας το συνάδελφο Κώστα Παναγόπουλο σαν πρωτεργάτη, τον απέλυσε τρεις μήνες και πέντε μέρες μετά την καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας... επικαλούμενος οικονομοτεχνικούς λόγους. Ταυτόχρονα προχώρησε σε πρόσληψη στην ίδια θέση αλλά με μικρότερο μισθό!
Για το Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α είναι προφανές ότι και αυτή η επίθεση καθοδηγείται από την μητρική ACS με στόχο το χτύπημα του συνδικαλισμού, την κατάργηση των συμβάσεων, την απόλυτη εξατομικοποίηση, εν τέλει και σε κάθε επίπεδο την επιβολή του προγράμματος της τρόικα. Να διευκρινίσουμε ότι ο επικεφαλής της μητρικής Α€5 είναι ιδιοκτήτης του ομίλου info-quest: και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων βιομηχάνων (ΣΕΒ).
Είναι επίσης προφανές ότι ο Βούλγαρης σαν μικρός πράκτορας που είναι, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της ACS θα προσπαθήσει να προχωρήσει και σε άλλες απολύσεις, αλλά και στο κτύπημα των συμβάσεων που έχουν κατακτήσει οι συνάδελφοί.
Η σημερινή κινητοποίηση διεκδικεί την επαναπρόσληψη του συνάδελφου Κώστα Παναγόπουλου, το σταμάτημα των απολύσεων, την κατοχύρωση των συμβάσεων, Εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών που το σωματείο έχει ήδη ξεκινήσει προκειμένου το ζήτημα να αναδειχθεί στην τοπική κοινωνία των Αγ. Αναργύρων, αλλά και γενικότερα στα δυτικά προάστια.
-ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ! ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λυσάνδρου 7 Πλ. Αττικής, Τ.Κ 10446 ΑΘΗΝΑ, τηλ./fax 2110113749, e-mail: mailtosettea@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου