Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην παρέλαση

Οι αποδοκιμασίες στις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πήραν πρωτοφανείς μαζικές διαστάσεις, όπου η νεολαία, οι εργαζόμενοι, σύσσωμος ο λαός τις μετέτρεψε σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις αποστροφής έγιναν, επίσης, στις παρελάσεις των Αγίων Αναργύρων και Καματερού.
Οι μαθητές μας, με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, εκδήλωναν την αποστροφή τους προς τους «επισήμους» γυρνώντας του το κεφάλι από την άλλη μεριά (αριστερά) ενώ καταχειροκροτήθηκαν μαθητές από το 3ο λύκειο που διαμαρτυρήθηκαν με πανό τόσο κατά των πολιτικών, όσο και στην απαγόρευση της συμμετοχής τους στην παρέλαση από την διευθύντρια του σχολείου τους, η οποία, όπως μας κατήγγειλαν γονείς. ως «φρόνιμη» εκπαιδευτικός ακολουθούσε την εγκύκλιο της υπουργού της παιδείας για τις παρελάσεις που προέβλεπε ότι όσα σχολεία είχαν κατάληψη πάνω από τέσσερις ημέρες δεν θα συμμετείχαν στην παρέλαση.
Εκδηλώσεις επίσης έγιναν από την «ανοιχτή συνέλευση» αγίων αναργύρων και την «αλληλεγγύη» που ξεδίπλωσαν τα πανό τους μπροστά από το δημαρχείο και απέναντι από τους επισήμους. Η μικρή διαδήλωση που ακολούθησε, αλλά και τα συνθήματα «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» «ψωμί – παιδεία – ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ‘73», έτυχαν της γενικής επιδοκιμασίας των συμπολιτών μας. 

1 σχόλιο:

  1. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ; ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ Ή ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή