Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Πορείες στις γειτονιές μας

Το πρωί της Τρίτης πορεία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους Αγ. Αναργύρων – Καματερού και Ιλίου στο πλαίσιο των πολυήμερων κινητοποιήσεων στους ΟΤΑ.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας η Ανοιχτή Συνέλευση Αγ. Αναργύρων – Καματερού πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο των Αγ. Αναργύρων μοιράζοντας ανακοινώσεις – καλέσματα, ενώ ανάλογη παρέμβαση έκαναν και δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Στην αυριανή πορεία μαζί θα πορευτούν οι λαϊκές συνελεύσεις της Αθήνας. Το ραντεβού είναι στις 11.00 π.μ. στο Μουσείο ενώ η ανοιχτή συνέλευση Αγ. Αναργύρων – Καματερού έχει ορίσει προσυγκέντρωση στην πλατεία των Αγίων στις 10.00 π.μ.
Και βέβαια το μεγάλο γεγονός που όλοι/όλες μαζί επιβάλλεται να δημιουργήσουμε είναι η μαζική, αποφασισμένη και ανυποχώρητη αυριανή πορεία προς τη Βουλή. Ραντεβού στους δρόμους!

Στα δικαστήρια κρίνεται για άλλη μια φορά η τύχη εργαζόμενου στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
Πιο συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη, 19/10/2011 εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η καθηγήτρια μουσικής του Πολιτιστικού Κέντρου Αγ. Αναργύρων, Γιώτα Ανδρίκουλα προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται. Η συγκεκριμένη καθηγήτρια εργάζεται με συμβάσεις έργου επί δεκαπέντε συνεχή χρόνια (από το 1996) αλλά η σημερινή διοίκηση δεν της ανανέωσε τη σύμβαση.Στην περίπτωση που τα κερδίσει θα ξεκινήσουν επιτέλους μαθήματα την επόμενη εβδομάδα οι 50 μαθητές της (θεωρία, χορωδία, ορχήστρα ενηλίκων, Orff). Οι γονείς των μαθητών καθώς και οι ενήλικες μαθητές έχουν υπογράψει κείμενο υποστήριξής της.
Η στάση της δημοτικής αρχής είναι καθοριστική για την έκβαση της τύχης της συγκεκριμένης καθηγήτριας. Αν ο Δήμος δεν στηρίξει το αίτημα της εργαζόμενης ενώπιον του δικαστηρίου, όπως έκανε πριν δυο μήνες σε ανάλογο αίτημα πέντε (5) εργαζόμενων των βρεφονηπιακών σταθμών, τότε η καθηγήτρια θα δει την πόρτα της ανεργίας και τα παιδιά θα μείνουν χωρίς μαθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου