Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Το Πάρκο «Τρίτσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο


Την Τρίτη, 20 Νοέμβρη 2012, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήταν αυτό του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης. Στη συζήτηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τη δημοτική κίνηγηη «Αλληλεγγύη» και την «Επιτροπή για την σωτηρία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντ.Τρίτσης». Αντιγράφουμε από το λογαριασμό της Αλληλεγγύης στο facebook το κείμενο που υπογράφει ο δημοτικός της σύμβουλος Γιάννης Γκολφινόπουλος.
Την Τρίτη η "Αλληλεγγύη" και η "Επιτροπή για την σωτηρία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντ.Τρίτσης" παρευρέθηκαν στην 36η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκε ήταν αυτό του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης.
Ο κ. Ζενέτος ως σωτήρας και με την μεγάλη ευαισθησία στα θέματα περιβάλλοντος που τον διακατέχει βρισκόταν εκεί. Θέλει λέει να πάρει το Πάρκο υπό την επίβλεψή του και του δήμου Ιλίου. Υπάρχουν λεφτά. Αλλά το θέλει, λέει, χωρίς χρέη. Καθαρό.
Για την δικιά μας διοίκηση ούτε λόγος. Απουσίαζαν παντελώς. Γιατί άραγε? Αμέλεια? Αδιαφορία? Λογικές ανάθεσης? Υποτέλεια? Ας μας πουν οι ίδιοι... 
Κύριοι δήμαρχοι Ιλίου και Αγ. Αναργύρων - Καματερού,
χρειάζεται ίσως πρώτα να μας δημοσιοποιήσετε τα πραγματικά όρια του Πάρκου, να μας δημοσιοποιήσετε τις νόμιμες χρήσεις γης που προβλέπονται για το Πάρκο, να μας απαντήσετε στο ερώτημα του γιατί καταπατάτε απρόκλητα και ανεξέλεγκτα τις εκτάσεις του Πάρκου με αυθαίρετα κτίσματα, με εμπορικές χρήσεις εκτάσεων, με υπενοικιάσεις και οριοθετήσεις γης.
Άραγε ερωτόμαστε πόσα είναι τα έσοδα του Πάρκου από τους νοικάρηδες του? Άδειες λειτουργίας υπάρχουν? Και πώς εκδόθηκαν? Ποιος τις υπογράφει? 
Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι οι λύσεις για εσάς στην περικοπή των εσόδων? Την ίδια τακτική θα ακολουθήσετε και με την αποκομιδή των απορριμάτων, και με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, καθώς οι περικοπές εσόδων από τις μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν αγγίξει ποσοστά της τάξεως του 80 και πλέον τοις εκατό?
Ποιά η πρόβλεψη χρηματοδότησης για την συντήρηση και ανάπτυξη του Πάρκου, χωρίς την αλλοίωση της Θεματικότητάς του ως Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης?
Είναι εύλογο να πιστεύουμε πως εάν οι καταπατητές γίνουν ιδιοκτήτες, εάν οι πολιτικές και οι πολιτικοί των ιδιωτικοποιήσεων, των "Καλλικράτιδων" και των μνημονίων γίνουν και απόλυτοι διαχειριστές του, τότε η ασυδοσία και η κακομεταχείριση θα τείνουν στο κόκκινο με όριο το άπειρο. Αγαπητοί δήμαρχοι, αγαπητές διοικήσεις των δύο δήμων, χρειάζεται να παλέψετε για την υπεράσπιση της δημιουργίας ενός ξεχωριστού φορέα με πρόβλεψη ξεχωριστής χρηματοδότησης που θα ελέγχεται από διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο του οποίου μέλη με προσαυξημένη δύναμη θα είναι και τα κινήματα πολιτών και οι οικολογικές συλλογικότητες που δρουν και εργάζονται για την διατήρηση του χαρακτήρα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Πάρκου. 
Οι βιαστικές λύσεις, οι λύσεις χωρίς συνολικότητα και χωρίς κανέναν σχεδιασμό (οικονομικό και περιβαλλοντικό) σε βάθος χρόνου -ειδικά σε μια περίοδο που η ύφεση μένει σταθερά άνω του 5% για έκτη συνεχή χρονιά-, οι λύσεις "για τα μάτια των δημοτών", οι λύσεις των καταπατητών για τα καταπατήματά τους, και απουσία της φωνής των χρόνια δραστήριων και "υπαρκτών" πολιτών και κινημάτων, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!
Γιάννης Γκολφινόπουλος
δημ. σύμβουλος, Αγ.Αναργύροι - Καματερό
δημοτική κίνηση ""αλληλεγγύη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου