Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Απολύσεις στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Με 48ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι 
Με το καλημέρα της ψήφισης του Μνημονίου ΙΙΙ, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και στους ΟΤΑ.. Με τις παραγράφους Ζ.3 και Ζ.4 χιλιάδες υπάλληλοι θα απολυθούν είτε άμεσα («με αυτοδίκαιη αργία») είτε με «διαθεσιμότητα» όπου για ένα χρόνο θα αμειφθούν με το 70% του μισθού τους και κατόπιν θα διαβούν την πύλη της ανεργίας.
Οι διαδικασίες, που είναι εξπρές, (εντός 10ημέρου), προβλέπουν την κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων εργαζομένων Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΔΕ) με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και με ειδικότητα Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων.
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο ενημερώθηκαν από το δήμαρχο Ν. Σαράντη, ότι "έχει έρθει εντολή από το Υπουργείο για απόλυση 21 εργαζομένων"!
Αν δεν λαθεύουν οι πληροφορίες μας αφορούν 19 εργαζόμενους ΔΕ και 2 ΥΕ, εκ των οποίων οι 5 (3 και 2 αντίστοιχα) είναι ΑΜΕΑ.
Χθες το απόγευμα οι εργαζόμενοι με το σωματείο τους θα παραβρίσκονταν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου και θα συζητείτο το θέμα.
Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις με ομόφωνη απόφαση της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ για απεργία την Πέμπτη και Παρασκευή 8 και 9 Νοέμβρη και αποχή από τις εργασίες το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου