Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Οι γονείς διαμαρτύρονται...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παιδεία στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων διοργανώνει την Τρίτη, 20 Σεπτέμβρη και ώρα 7 μ.μ., ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού, καλώντας ταυτόχρονα και τα υπόλοιπα σχολεία να κινητοποιηθούν καθώς και τις δυο Ενώσεις Γονέων Αγίων Αναργύρων και Καματερού προκειμένου να αναλάβουν το συντονισμό τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων ακόμα και με συμβολικές καταλήψεις σχολείων, δρόμων κλπ.

Σύλλογος Γονέων
5ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
Αγαπητοί γονείς,
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με μεγαλύτερα προβλήματα από κάθε άλλη φορά. Με τα βιβλία να μη βρίσκονται στα σχολεία στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, και με τις σχολικές επιτροπές να μην έχουν χρήματα για να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές ανάγκες των σχολείων. Την ίδια ώρα που πολλοί από μας δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας ακόμα και στη διατροφή η κυβέρνηση συνεχίζει να κόβει μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, εξετάσεις κ.λ.π. Με νέα χαράτσια ετοιμάζεται να φορολογήσει τη φτώχεια και την απόγνωση μας.
Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση ο Σύλλογος Γονέων πραγματοποίησε Την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη και ώρα 19.οο στο σχολείο μας Έκτακτη Γενική Συνέλευση.
Ύστερα από συζήτηση διαμορφώθηκε η εξής πρόταση από τους γονείς του σχολείου μας προς τα σχολεία της περιοχής και προς την Ένωση Γονέων Καματερού.
Προχωράμε την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη και ώρα 19.00 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλ. Αγ. Αναργύρων μαζί με τα παιδιά μας. Ζητάμε από την Ένωση Γονέων να συντονίσει και τα υπόλοιπα σχολεία σε αυτή την κατεύθυνση. Απευθύνουμε κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας και σε φορείς της περιοχής μας.
Καλούμε σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη στο χώρο του σχολείου μας για να αποφασίσουμε την συνέχιση των κινητοποιήσεων μας ακόμη και με συμβολικές καταλήψεις σχολείων, δρόμων κλπ.
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις γονιών και εκπαιδευτικών στις 22 Σεπτέμβρη.
Αγαπητοί γονείς,
Η μόρφωση των παιδιών μας είναι κοινωνικό δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος για όλα τα παιδιά του λαού, δε θα επιτρέψουμε να μπει σε κανένα παζάρι διαπραγμάτευσης. Δε παζαρεύουμε τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας!
Σας καλούμε να παλέψουμε :
  1. Για να έρθουν άμεσα όλα τα βιβλία στα σχολεία. Να μη πληρώσουν ούτε 1 ευρώ οι γονείς, να μην αδειάσουν τα σχολικά ταμεία και να μη γίνουν οι εκπαιδευτικοί υπάλληλοι φωτοτυπικών
  2. Για να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται ως ωρομίσθιοι, αναπληρωτές ή με οποιαδήποτε άλλη σχέση ελαστικής εργασίας
  3. Για 20 μαθητές στην τάξη. Άρνηση διδασκαλίας σε 27αρια και 30αρια τμήματα
  4. Για ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία
  5. Καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού από νομό σε νομό, όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση
  6. Άμεσα να προχωρήσει η έκτακτη κρατική χρηματοδότηση των σχολείων. Δωρεάν πετρέλαιο και ρεύμα στα σχολεία. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία του σχολείου.
  7. Εδώ και τώρα να μπει η ΣΑΤΑ για τις επισκευές στα σχολεία.
  8. Διορισμός μόνιμων καθαριστριών, τροχονόμων και τραπεζοκόμων με οργανική θέση στο σχολείο
  9. Όχι στη διάλυση του ΟΣΚ και του ΟΕΔΒ

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους.
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου